Майбутня студентка факультету психології Анастасія Калита: «Дозволь собі мріяти та діяти вже сьогодні! Твоє майбутнє починається тут і зараз!»

24 липня 2024 року
  • Вітаю! Будь ласка, розкажіть про себе.

— Вітаю! Я – Анастаія Калита, мені 19 років. Цьогоріч я закінчила навчання у «Ніжинському фаховому коледжі Національного університету біоресурсів і природокористування України», що у місті Ніжині. У сучасних умовах воєнного стану я побачила, що ми потребуємо стійкості та відмінного ментального здоров’я. Саме психологія покликана робити такі внески в людину, які сприяють плекати їй резильєнтність. Мрію допомагати людям долати виклики сьогодення та бути висококваліфікованим спеціалістом.
 
  • На Вашу думку, якими якостями має володіти психолог?

— Потрібно мати відповідний рівень підготовки, який можна здобути навчаюсь за відповідною спеціальністю. Також варто наголосити на наявність професійно важливих якостей, якими має володіти психолог: емпатійність, комунікабельність, стресостійкість, креативність, а саме головне любов до людей. 
 
  • Як Ви дізналися про факультет психології НУБіП України?

— Ще під час навчання в коледжі я задумувалася про професію психолога і розглядала заклади освіти, де була б хороша матеріальна база та була можливість проходження практики. Я зробила свій вибір і подала документи в НУБіП.
 
  • Де хочете працювати після закінчення університету?

Спеціальність психолога затребувана на ринку праці і відкриває перед молодими спеціалістами багато перспектив. Можна працювати в закладах освіти, реабілітаційних центрах. Особисто я хотіла б працювати корпоративним психологом, підтримувати здорову атмосферу в колективі та мотивувати співробітників. Проводити групові тренінги для зростання особистості.
 
  • Що Ви можете побажати абітурієнтам, які ще вагаються з вибором професії?

— Бажаю кожному абітурієнту обрати ту професію, яка лежить ближче до серця і дозволить долати виклики сьогодення. Дозволь собі мріяти та діяти вже сьогодні! Твоє майбутнє починається тут і зараз!

Розмову вели:
 Смолінчук Лариса,
доцент
 
Куценко Людмила,

асистент кафедри психології 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook