Важливе питання щодо забезпечення гарячою водою гуртожитків – відповів директор Студмістечка Сергій Стецюк

24 травня 2024 року
  За останніх декілька днів виникає багато звернень мешканців, анонімних повідомлень на електронну пошту ректорату та дирекції студентського містечка щодо постачання гарячої води в гуртожиткахв. З метою детального розʼяснення обставин, що склалися, провели розмову з директором студентського містечка Сергієм Стецюком

  • Чому останнім часом у душових кімнатах гуртожитків нестабільне гаряче водопостачання?

— Розпочну з того, що у всіх гуртожитках університету водопостачання - централізоване. Це означає, що подача холодної чи гарячої води залежить від діяльності монополіста Приватного акціонерного товариства «Акціонерна компанія «Київводоканал» та рішень Київської міської влади. Відповідно, подачу і температуру води регулює сама компанія. Університет не має на це впливу. Студенти старших курсів вже знають, що кожного року проводяться профілактичні заходи з випробовування тепломереж. Аби уникнути аварій в опалювалньий сезон, коли наслідки будуть гіршими, ці процеси відбуваються в весняно-літній період. Нам залишається з розумінням поставитися до цього та чекати на позитивне завершення випробувань.

  • Що зробив університет для пом'якшення дискомфорту?

— Звичайно ми розуміємо всі незручності, які виникають у зв’язку із вимкненням гарячого водопостачання. Ректорат університету максимально швидко реагує на всі обставини, що виникають у студентському житті. Тому, для вирішення цієї проблеми декілька років тому були закуплені бойлери для підігріву води ємністю 750 літрів, які встановили у всіх гуртожитках. Як тільки у нашому районі вимикають подачу гарячої води працівники відділу головного механіка вмикають бойлери.

  • Так, але вода не достатньої температури. З чим це пов'язано?

     — В країні триває війна. Ворог постійно атакує наші енергетичні об'єкти. Після останніх масованих обстрілів обʼєкти генеруючі електростанції зазнали значних пошкоджень. У зв’язку з цим по всій Україні, столиця тут не виключення, запроваджено графіки відключення електропостачання.

     За умов наявності електроенергії лише кілька годин на добу бойлер не в змозі нагрівати достатню кількість води до відповідної температури.  

     Окрім того, ми розуміємо, що навіть 750 літрами води важко забезпечити потребу всіх мешканців гуртожитку одночасно. Розроблені студентськими радами графіки працюють. Студентам під час гігієнічних процедур потрібно раціонально використовувати воду.

     Зазначу, що керівництво університету завжди йде на діалог зі студентами, шукає можливості поліпшити студентський побут. Ректор Станіслав Ніколаєнко піклується про умови проживання в кампусі, системно спілкується з мешканцями гуртожитків. У разі потреби завжди можна звернутися за допомогою чи консультацією в дирекцію студентського містечка. Ми і надалі будемо забезпечувати комфортні умови проживання в гуртожитках. 

  • Дякуємо Сергію Васильовичу за розʼяснення і приділений час.

Розмову провів
голова Студентської ради студмістечка
Дмитро Єлізаров

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook