Кафедра таксації лісу та лісового менеджменту

Співпраця

Міжнародне наукове співробітництво кафедри здійснюється у межах програми „Екосистемних послуг та управління” Міжнародного інституту прикладного системного аналізу (IIASA, м. Лаксенбург, Австрія). У результаті 13 співробітників та аспірантів кафедри пройшли стажування за фахом в IIASA протягом 1994-2022 рр.

Науково-педагогічні працівники кафедри є активними учасниками міжнародних проектів Сьомої Рамкової Програми Європейського Союзу: BEE – “Енергія з біомаси для Європи” (Biomass Energy Europe, FP7-ENERGY-2007-3.7-01, project reference – 213417) та GESAPU – “Геоінформаційні технології, просторово-часові підходи та повний облік вуглецю для поліпшення точності інвентаризації парникових газів” (Geoinformation technologies, spatio-temporal approaches, and full carbon account for improving accuracy of GHG inventories, FP7-PEOPLE-2009-IRSES, project reference – 247645).

Співробітники кафедри в 2002 році були ініціаторами створення національної ініціативи з розробки стандарту відповідального ведення лісового господарства за міжнародною схемою лісової сертифікації FSC. З часом доцент кафедри Кравець П.В. був визначений контактною персоною цієї міжнародної організації в Україні, а з 2011 року – національним представником. Функціонує офіс національного представника який надає інформацію та консультацію з питань сертифікації лісового господарства, ланцюга постачання лісопродукції та використання торгової марки FSC.

Активне співпраця ведеться з вищими навчальними закладами лісового профілю, з науковими установами і безпосередньо з державними лісогосподарськими підприємствами. Співробітництво з навчальними закладами реалізується через створення спільних типових програм навчальних дисциплін. Кафедра підтримує зв’язки з підприємствами переробної промисловості: Укршпон, TetraPak, EloPak Фастів, Syngenta, PepsiCo. Співпраця з підприємствами відбувається не тільки в напрямі забезпечення підготовки майбутніх фахівців, але й проведення спільних акцій спрямованих на підвищення обізнаності з питань сталого ведення лісового господарства і дбайливого ставлення до навколишнього природного середовища.

Кафедра також тісно співпрацює з:

  • ВО „Укрдержліспроект” з питань методичного і нормативно-інформаційного забезпечення системи обліку лісових біоресурсів (проф. Гірс О.А.), нормативно-інформаційного забезпечення обліку фітомаси насаджень та депонованого в ній вуглецю (проф. Матушевич Л.М.);
  • кафедрою лісової таксації та лісовпорядкування НЛТУ України (м. Львів)  з підготовки та атестації НПП;
  • КО „Київзеленбуд” з питань впровадження нормативів для матеріальної оцінки дерев забудованої частини міст та нормативів товарності перестиглих соснових деревостанів (проф. Миронюк В.В.);
  • ВО „Укрдержліспроект” з питань національної інвентаризації лісів (проф. Білоус А.М., проф. Миронюк В.В.).

Співпраця в галузі науки здійснюється шляхом провадження спільних наукових проектів, обміну досвідом і результатами роботи на конференціях, семінарах аспірантів і викладачів.

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook