На співбесідах з керівниками структурних підрозділів: у фокусі поліпшення кадрового потенціалу та науковий супровід повоєнної відбудови України

4 січня 2024 року

  04 січня 2024 року продовжилися співбесіди керівництва ННІ та факультетів з ректором Станіславом Ніколаєнком щодо результатів роботи їхніх колективів у 2023 році та стратегічних завдань на рік поточний. Як зазначив очільник університету, однією з управлінських функцій є контрольна, тому такий захід, який має своє продовження в структурних підрозділах, де подібні співбесіди проводять із завідувачами кафедр, сприяє систематизації роботи, ефективному плануванню діяльності.

  Розпочала другий день доповідь директора ННІ неперервної освіти і туризму Іван Гриценко. Він закцентував увагу на освітній діяльності, наукових дослідженнях, які намагаються ініціативно провадити науково-педагогічні працівники інституту, наборі студентів та міжнародній діяльності, зокрема, запровадження програми подвійних дипломів. Також важливою є діяльність інституту, яка вирізняє його з поміж інших – підвищення кваліфікації, курси, супровід іспиту на знання державної мови тощо. Серед завдань директор назвав поліпшення кадрового складу, розширення програм підвищення кваліфікацій та запровадження різник курсів у партнерстві з іншими структурними підрозділами.

  Декан факультету інформаційних технологій Олена Глазунова також звернула увагу на кадровий потенціал і лабораторну базу. До викладання залучені науково-педагогічні працівники, які мають практичний досвід. Протягом року були поліпшені лабораторії, встановлене додаткове обладнання та програмне забезпечення. Факультет готує наукову зміну – понад 30 аспірантів навчаються і готуються до захисту дисертацій. У науковій діяльності вчені продовжують розпочаті дослідження, планують розширювати госпрозрахункову роботу та реалізовувати міжнародні можливості. Профорієнтаційну роботу здійснюємо в контексті діяльності наукового гуртка для старшокласників. Кожна кафедра налагодила співпрацю з базовими школами. На поточний рік головним завданням є проходження акредитацій освітніх програм.

 

  Про стан справ і перспективи доповів декан факультету конструювання і дизайну Зиновій Ружило. Він проінформував про нарощення контингенту в 2023 році, поліпшення побутових умов в гуртожитку №5. Серед завдань декан вбачає необхідність посилення профорієнтаційної роботи, оскільки спеціальності важкі і абітурієнти, які їх обирають, мають крім бажання мати відповідну підготовку. Також цього року проходитимуть акредитації освітніх програм. Назрілим є питання оновлення і омолодження кадрового потенціалу, залучення фахівців і викладачів з виробничим досвідом. У 2024 році запланована до відкриття лабораторія гальваніки. Науково-педагогічний колектив має знайти своє місце у підготовці фахівців та науковому пошуку для повоєнної відбудови України.

  Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко озвучив ряд спільних завдань для колективів. Окремої уваги потребує кадрова робота, пошук молодих талантів, які мають досвід як викладацької роботи, так і на практиці. Має бути радикально переглянутий підхід до вивчення іноземних мов – студенти, як і викладачі мають вміти розмовляти, а не лише знати правила. Інженерна сфера, ІТ сфера разом з потенціалом ННІ післядипломної освіти і туризму мають поєднати зусилля і запропонувати практичні рішення для підвищення кваліфікації фахівців, зокрема впровадження технологій штучного інтелекту в контексті повоєнної відбудови.
  Далі буде.

Пресслужба
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook