Вшанування Дня Гідності та Свободи працівниками НУБіП України

22 листопада 2023 року
 
Ми воїни. Не ледарі. Не лежні.
І наше діло праведне й святе.
Бо хто за що, а ми за незалежність.
Отож нам так і важко через те.
Ліна Костенко
 
 
  Гідність і свобода – це портрет сучасного українця. Кожного – військового, рятівника, поліцейського, волонтера й лікаря, енергетика й залізничника… Це незмінна характеристика нас усіх як народу. Нашої сили й волі, нашої наснаги до боротьби, нашої сміливості й уміння усілякими засобами протистояти ординській навалі.
  Гідність і свобода, воля і незалежність, права людини – це цінності, що визначають фундамент української нації та крізь століття вели покоління наших предків до мети: соборної незалежної держави. Це цінності, що плекали мрію, будували шлях до її втілення й нині дають силу та мужність захищати рідну землю від ворога.
 
Зліва направо: Олеся Кічук, Володимир Оворсабін, Володимир Гонський,
Марія Поливач
 
  21 листопада 2023 р. – рівно 10 років від початку Євромайдану, що переріс у Революцію Гідності. Музей Майдану та Український інститут національної пам’яті пропонують відзначити День Гідності та Свободи під гаслом «Заряджені гідністю та жагою свободи!» й закликають долучитися до флешмобу #Бути_Гідним, пов’язавши євромайданівську стрічку з прапорами України та ЄС, та поділитися фотографіями, спогадами й роздумами про Євромайдан під цим тегом у соцмережах.
  Майдан утвердив Україну як європейську державу, а українців – як європейську націю. Ми продемонстрували всьому світові, що готові боротися за своє цивілізоване європейське майбутнє.
  Уже 10 років ми платимо надвисоку ціну за нашу мрію. Однак попри всі спроби нас залякати та завоювати далі йдемо вперед. Бо українці знають, що таке воля, на генетичному рівні й готові боротися за неї до останнього подиху, щодня вбивати за Україну окупантів, що зазіхнули на Святе – armyinform.com.ua. Майданівці стали рушійною силою нової армії України!
  
Виконання державного Гімну України: Володимир Гонський та Олеся Кічук
 
  У цей знаменний день в історії України, 21 листопада, на 10:00 біля каплички до екуменічного храму архистратига Михаїла та українських новомучеників прийшли учасники Революції Гідності, друзі та рідні загиблих Героїв, військові, які нині виборюють право на життя країни, історики, іноземці, ЗМІ – вшанувати пам'ять Героїв Небесної Сотні! До вшанування пам’яті Героїв долучилися співробітники НУБіП України – директор музею історії НУБіП України Марія Поливач, начальник відділу виховної роботи та студентських справ, науковець  Лариса Нестеренко, провідний фахівець відділу виховної роботи та студентських справ Володимир Гонський.
  Захід розпочався зі вступного слова «голосу Майдану» Володимира Гонського, який згадав початок Майдану, рушійною силою якого стало студентство, яке першим висловилося проти політики тодішнього уряду України та проти курсу Януковича на росію.
  
Ростислав Карандєєв                        Віра Литвиненко
 
  Затим відбувся молебень за прощення та відпущення гріхів полеглих Героїв України за час Революції Гідності. За даними Міністерства охорони здоров’я України, з 30 листопада 2013 р. по 14 квітня 2014 р. під час акцій протесту у Києві та регіонах України загинули 106 людей – vechirniy.kyiv.ua.
  
Ігор Пошивайло                                 Ігор Жданов
 
Василь Позиняк
 
  Після молебня пролунав Гімн України у виконанні Олесі Кічук та Володимира Гонського, виконання якого підтримали всі присутні. Важливо додати, що на вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні прийшли та тримали слово: т.в.о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв; заступник міського голови, секретар Київради Володимир Бондаренко; директорка департаменту громадської ідентичності Міністерства у справах ветеранів України Олена Терещенко; мати полеглого воїна з полку «Азов», учасника Революції Гідності Владислава Литвиненка, голова ГО загиблих захисників України «Серце нАЗОВні» Віра Литвиненко; генеральний директор Національного музею Революції Гідності Ігор Пошивайло; екс-міністр молоді і спорту України Ігор Жданов; лікар-хірург Майдану, народний депутат України 7 скликання Василь Позиняк.
  
Усти́м Володи́мирович Голодню́к – громадський активіст Євромайдану, боєць 38 сотні самооборони майдану. Герой України. Навчався у Бережанському агротехнічному інституті – відокремленому підрозділі НУБіП України
 
Борітеся – поборете!
Вам Бог помагає!
За вас правда, за вас слава
І воля святая!
Т.Г. Шевченко
 

СЛАВА УКРАЇНІ – ГЕРОЯМ СЛАВА!!!

 
 
Марія Поливач,

директор музею історії НУБіП України 

 
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook