Відкриття оновленої навчальної лабораторії «Якості м’яса»

24 травня 2023, 16:37
НУБіП України

Впродовж 2022-2023 років, кафедра технологій виробництва молока та м’яса проводила реконструкцію і оновлення лабораторії якості м’яса. Було зроблено капітальний ремонт, повністю оновлено лабораторні меблі та встановлено сучасне обладнання і прилади. 24 травня 2023 року, за участі проректора з науково-педагогічної, міжнародної діяльності та розвитку Вадима Ткачука, декана факультету тваринництва та водних біоресурсів Руслана Кононенка та завідувач кафедри Анатолія Угнівенка відбулось урочисте відкриття лабораторії, яке відвідали гості з інших кафедр НУБіП України.

Апробацію лабораторії провели під час підсумкового засідання наукового студентського гуртка «Онтогенез сільськогосподарських тварин», на якому студенти проводили дослідження зв’язаної води у м’ясі прес-методом, загального вмісту води з використанням вологоміру, свіжості м’яса люміноскопом «Еней», вивчали перебіг автолітичних процесів з використанням рН-метрів та знайомились з методикою визначення площі м’язового вічка і товщини підшкірного жиру на живих тваринах УЗД апаратом. У подальшому лабораторія буде базою для проведення занять з дисциплін «Технологія продуктів забою», «Технологія виробництва молока і яловичини», «Директиви ЄС та стандарти у тваринництві», «Переробка продукції тваринного походження», «Управління виробництвом і переробкою продукції тваринництва», «Управління продуктивністю великої рогатої худоби» та «Виробництво екологічно безпечної продукції скотарства».

 


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook