Обмін міжнародним досвідом у застосуванні методу навчання «flipped classroom» для удосконалення освітнього процесу у фокусі викладачів та аспірантів факультету тваринництва та водних біоресурсів

25 квітня 2023 року
  Підвищення професійної кваліфікації викладачів та аспірантів є необхідним елементом у для створення якісного освітнього середовища. На факультеті тваринництва та водних біоресурсів це питання завжди знаходиться у пріоритеті. Тож, відповідно до наказу ректора НУБіП України Станіслава Ніколаєнка на базі факультету тваринництва та водних біоресурсів відбувся міжнародний вебінар «flipped classroom». Участь у цьому заході прийняли понад 60 осіб з різних закладів вищої освіти як з України, так і з-за кордону.

  Головним спікером заходу виступила асоційований професор Шведського університету сільськогосподарських наук, фахівець із зовнішнього співробітництва з питань якості продуктів харчування, координатор дослідницьких шкіл «Фокус на продуктах харчування і біоматеріалах» і «LiFT» («Технології майбутнього для виробництва продуктів харчування») Галія Замарацька.
  Перед початком вебінару шляхом попередньої реєстрації була створена фокус-група із усіх учасників заходу, кожен з яких отримав попереднє завдання. Під час проведення вебінару спікер із власного досвіду показала методи і способи удосконалення педагогічної майстерності у розрізі використання інноваційних методик та комбінування подачі матеріалу для студентської спільноти з урахуванням таксономії Блума для досягнення цілей навчання.
  Учасники заходу мали змогу протестувати поданий матеріал на практиці, попрацювати у десяти підгрупах та виокремити елементи навчальної програми, які можливо задіяти у «перевернутому класі» та ті, що мають бути подані безпосередньо у процесі проведення прямого заняття.
  Крім того, спікером було подано ряд інтернет-ресурсів та комп’ютерних програм вільного доступу за допомогою яких можна створювати «перевернуті класи», аудіо- та відеоматеріали.
  Цей досвід видався дуже цікавим, кожний учасник проявив свою ініціативу під час дружньої дискусії методичних підходів при викладанні дисциплін, а присутні учасники та гаранти освітніх програм, за якими здійснюється підготовка фахівців на факультеті тваринництва та водних біоресурсів дали високу оцінку рівню його проведення.
 
Наталія Грищенко,
голова ради молодих вчених
факультету тваринництва та водних біоресурсів

    


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook