Remote team: як бути єдиною командою, працюючи з різних куточків світу – зустріч з Оленою Миколаївною Солохою, операційним директором IT-компанії «Reddytec», виконавчим директором Українсько-Швейцарської Бізнес Асоціації.

24 березня 2023 року
Формування роботи команди у дистанційному форматі – це глобальна світова тенденція, яка посилюється з кожним роком. З одного боку, тренд на роботу дистанційно виник через зростаючі можливості інтернет-сервісів. З іншого, дистанційний офіс має чимало переваг, зокрема: можливість наймати співробітників з будь-якої точки світу; дистанційна команда має більшу ступінь довіри керівництва, свободу дій і самостійність; дистанційна команда підходить до ведення бізнесу більш організовано, чому сприяють налагоджені бізнес-процеси.
 З метою ознайомлення здобувачів вищої освіти з особливостями формування єдиної команди, працюючи з різних куточків світу, 22 березня 2023 року доцентом кафедри менеджменту ім. проф. Й. С. Завадського Наталею Драгнєвою в межах діяльності студентського наукового гуртка «ДНК Лідера» була організована зустріч (на онлайн-платформі Zoom) Оленою Миколаївною Солохою.
Під час зустрічі Олена Солоха ознайомила студентів зі своїм життєвим шляхом, починаючи з навчання, далі кар’єрним розвитком до теперішньої посади, операційного директором IT-компанії «Reddytec».
 
Олена Миколаївна розповіла гуртківцям та іншим присутнім про історію розвитку IT-компанії «Reddytec», про те що команда компанії працює у 8 країнах (Швейцарія, Україна, Німеччина, Іспанія, Польща, Литва, Португалія, Словаччина) та розмовляє 6 різними мовами. Зазначила, що власник і половина команди – українці, а робоча мова – англійська. Звернула увагу на те, які чинники сприяють формуванню їх команди, а саме: спільна мета і місія; корпоративна айдентика (брендбук, мерч); корпоративний сайт, соціальні мережі; спільні клієнти і завдання; постійна комунікація; спільний відпочинок і святкування важливих дат разом.
  
Гостя зазначила, що дистанційна робота безперечно має свої переваги, разом з тим виникають питання з управлінням задачами, синхронізацією та комунікацією. На щастя, сьогодні існує достатньо зручних, потужних інструментів для віддаленої роботи, програмних продуктів та додатків, що полегшують роботу віддалених команд та позитивно впливають на їхню продуктивність.
 
Особливий інтерес присутніх стосувався, зокрема, таких запитань: яка роль керівника при формування роботи команди у дистанційному форматі; як налаштуватися на роботу з дому; як налагодити віддалену взаємодію між членами команди; які інструменти допоможуть онлайн-взаємодії та інші. Відповідно, запитань було багато і Олена Солоха надала на них детальні відповіді.
 
 
Високий професіоналізм і компетентність доповідача, викликали зацікавленість, позитивні враження, відповідну розмову й реакцію здобувачів вищої освіти. Присутні мали змогу не тільки задавати запитання, а й висловити свої думки.
  
Також гуртківці зазначили, що саме такі гостьові лекції ще більше спонукають їх до творчого процесу; підвищують рівень засвоєння матеріалу; вчать їх аналізувати, порівнювати, оцінювати одне і те ж питання, але з різних точок зору, сприймати думки різних сторін. Зустріч пройшла у невимушеній дружній атмосфері, присутні висловили щиру вдячність Олені Миколаївні за надзвичайно цікаву, інформативну доповідь та висловили свої побажання про подальші зустрічі.
 
Кристина Драмарецька,
доцент кафедри менеджменту ім.проф. Й.С. Завадського
 
Наталя Драгнєва,
доцент кафедри менеджменту ім.проф. Й.С. Завадського
 
 
 
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook