Відокремлений підрозділ НУБіП України «Кримський агропромисловий коледж»

Співробітництво

У Кримському агропромисловому коледжі Національного університету біоресурсів і природокористування України велика увага приділяється практичному навчанню студентів, мета якого - оволодіння професійними навичками майбутньої спеціальності.
Коледж має тривалі зв'язки з науково-дослідними установами в Україні та за кордоном, сільськогосподарськими підприємствами різних форм власності, колективними фермерськими господарствами: Республіканською станцією захисту рослин, Інститутом сільського господарства Криму НААН України та його відділами, Нікітським Ботанічним садом, кафедрами НУБіП України та ПФ НУБіП України «КАТУ» тощо. Таке співробітництво пов'язане з практичним навчанням і науково-дослідною роботою студентів і викладачів коледжу.

Практичне навчання у коледжі організовано у відповідності з Положенням про проведення практики студентів вищих навчальних закладів з дотриманням вимог навчальних планів і графіка навчального процесу. Навчальний заклад має комплект типових і робочих програм з усіх видів практики, методичні рекомендації, завдання для студентів щодо виконання практики, робочі зошиті, необхідну літературу, бланки щоденників-звітів.
Аналіз професійних якостей фахівців визначив, що вміння та навички за фахом формуються на практиці. Підхід до навчання студентів комплексний, цілеспрямований, що заохочує усі види професійної діяльності фахівця.

Навчальні практики проводяться у лабораторіях і майстернях коледжу. Діють такі навчально-виробничі дільниці: слюсарна, ремонтування автотракторних двигунів, ремонту та регулювання ходової частини автомобілів, автотрактородром, колекційно-дослідне поле площею 103,05 га: у тому числі 86,17 га сільськогосподарські угіддя; 0,7 - навчально тепличний комплекс; 1,0 га - навчальний виноградник; 1, 03 - навчальний плодовий розсадник; 4,19 га - міні-ботанічний сад та паркова зона коледжу. На цій базі студенти виконують комплекс робіт, закріплюючи теоретичні знання і набуваючи необхідних навичок за фахом.
На дослідних ділянках коледжу впроваджується виробнича система -органічне землеробство. Це система виробництва сільськогосподарської продукції, яка значною мірою обмежує використання синтетичних комбінованих добрив, пестицидів, регуляторів росту. Вирощуючи овочеві культури та нут з даної виробничої системи, студенти бачать, що вона добре діє на фізичні властивості ґрунту, стимулює життєдіяльність ґрунтових організмів та збагачує ґрунт гумусом. Вживання органічних продуктів опосередковано сприяє збереженню навколишнього середовища, а саме:

  • позитивно впливає на відтворення природної родючості ґрунтів;
  • сприяє збільшенню природного біорозмаїття.

Базами виробничих практик агрономічних спеціальностей є: Відділ інтенсивного садівництва Інституту сільського господарства Криму НААН, СТОВ «Кримтеплиця», ТОВ «Пригородне», Відділ мікробіології Інституту сільського господарства Криму НААН, ТОВ «Грузія», ТОВ «Сімферопольське», Національний Інститут винограду та вина «Магарач». За спеціальністю «Організація і технологія ведення фермерського господарства» практики проводяться у фермерських господарствах Криму: СФГ «Сахалін» Сакського району, СФГ «Генезис» Сімферопольського району, СФГ «Мрія» Сакського району, ТОВ «РОСЬ-МТЕ» Сімферопольського району тощо.
Практика за спеціальністю «Бухгалтерський облік» проводиться на базі навчальної бухгалтерії та навчального банку в коледжі, на базових підприємствах, у Кримському регіональному відділенні «Приватбанк», Чорноморському банку реконструкції і розвитку, філії «Інпромбанк» та інших підприємствах і організаціях агропромислового комплексу Криму.
Навчальна, технологічна і виробнича практики проходять під керівництвом майстрів виробничого навчання, викладачів спецдисциплін та керівників виробництва. Після завершення практики студенти коледжу мають можливість отримати робочі професії «Оператор комп'ютерного набору», «Секретар керівника (організації, підприємства, установи)», «Плодоовочівник», «Тракторист-машиніст сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва (категорії «А»)», «Бджоляр».

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook