СПІВПРАЦЯ З ГРОМАДСЬКОЮ ОРГАНІЗАЦІЄЮ «МОЛОДЬ СЕЛА» ЩОДО СТАЖУВАННЯ СТУДЕНТІВ ЗА КОРДОНОМ

17 березня 2023 року

 

1Якщо ще років десять тому навчання та стажування за кордоном здавалося майже недосяжною мрією, то сьогодні це не просто реальність, а й для багатьох уже звична справа. Нині для студентів пропонують чимало програм та проєктів міжнародного обміну в рамках навчання чи проходження практики. Серед таких партнерів у ВСП «Бережанський фаховий коледж НУБіП України» є ГО «Молодь села» - експерт у сфері фахової практики та працевлаштування під час канікул для студентів у Німеччині.

6

Для того, аби познайомити молодь із цікавими можливостями, перспективами заробітку та здобуття практичних професійних навичок, у коледжі відбулася зустріч студентів з представниками організації Наталією Старченковою та Яною Поліщук.

До спілкування долучилися студенти різних курсів та відділень, які прагнуть пройти практику за фахом у Німеччині. Представник організації розповіла молоді про особливості роботи компанії та гарантії, які беруть на себе її представники.

234578

Зокрема Наталія Старченкова акцентувала увагу на тому, що основною метою закордонних поїздок студентів на працевлаштування і стажування є прагнення вивчити і вдосконалити знання іноземної мови, здобути перший досвід роботи, отримати гідну оплату праці, знайти корисні та перспективні знайомства, а також побачити світ. Компанія займається реалізацією проєктів, які надають усі ці можливості українським студентам, зокрема у Німеччині.

Спікерка поділилася досвідом супроводу студентів України, які уже випробували на собі закордонне працевлаштування.

Студенти змушені понести витрати за супровід, адже цей пункт передбачає підготовку усіх необхідних документів для перетину кордону та офіційного працевлаштування у Німеччині, страхування, підтвердження проживання і харчування, трансферу тощо. Утім ці витрати вигідно «окуповуються» від отриманих результатів. Студенти мають можливість проживати в комфортних умовах, заробляти власні кошти і навіть проводити дозвілля у сусідніх країнах в межах ЄС.

9

Сподіваємося, що перспективи проходження практик на провідних господарствах Європи, бажання рухатися вперед та розвиватися стане для багатьох студентів гарною мотивацією для якісного подальшого навчання й саморозвитку.

10

Щиро дякуємо представникам ГО «Молодь села» за корисну й цікаву зустріч, а також сподіваємось на продовження співпраці!

Василь Лещук,
практичний психолог коледжу
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook