Викладачі кафедри фінансів відвідали лекцію «Світовий банк в Україні: створення професійного опитування»

4 березня 2023, 19:47
   1 березня 2023 року викладачі кафедри фінансів, аспіранти, студенти долучилися до онлайн лекції: «Світовий банк в Україні: створення професійного опитування» від Київської Школи Економіки.
    Лекцію було проведено старшою спеціалісткою з питань приватного сектору, яка очолює програми підтримки приватного сектору для Світового Банку в Україні Сунітою Варадою та Олександрою Авдеенко, яка працює в команді глобальної практики з фінансів, конкурентоспроможності та інновацій Світового Банку.
     Лектори розповіли про організацію та методи дослідження Світового банку в Україні, про те як створити опитування на професійному рівні, які методи вони використовують для досягнення якісних результатів, як правильно застосовувати спостереження у своїх проєктах, останні новини про Світовий Банк та його діяльність з розвитку в Україні.
     Представниця Агроцентру Київської Школи Економіки Марія Богонос зазначила, що здійснення опитування було певним викликом. Однак, вони сподіваються що його успішно закінчать і будуть раді поділитись з колегами із інших університетів та студентами, українськими та міжнародними науковцями досвідом організації великих опитувань, на що потрібно звертати увагу, де можуть очікувати певні виклики, на які потрібно дуже швидко реагувати. Марія зупинилась на методі опитування BUSINESS PULSE SURVEY-ANALYSIS. Ключовими питаннями, які використовуються в цьому опитуванні є: вплив на продажі та зайнятість; фінансова ліквідність і виживання; відповідь на шок: інновація; очікування і невизначеність; політика: попит і відповідь. Для цього було набрано команду номераторів, які здійснюють опитування після навчання та є аналітики по аналізу цих даних.
     Організаторами було запропоновано співпрацю Агроцентру KSE з університетами та зазначено, що після Перемоги України необхідно буде рахувати реконструкцію, запроваджувати політичні інструменти, визначати чи достатньо у державних органів влади ресурсів для надання допомоги.


Юлія Біляк,
доцент кафедри фінансів

 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook