Факультет аграрного менеджменту відчиняє свої віртуальні двері для майбутніх вступників

28 лютого 2023 року

   На сьогодні Україна має потребу у підготовці фахівців з управління аграрним сектором. Криваві події останнього року, поряд з іншим, привернули гостру увагу міжнародної спільноти до стратегічної ролі нашої країни та її аграрного сектору у забезпеченні продовольчої безпеки світу. У цьому зв’язку, підготовка спеціалістів з аграрного менеджменту стає важливим стратегічним завданням, яке потрібно виконувати.

   В останній день зими 2023 року факультет аграрного менеджменту - лідер з підготовки фахівців з управління аграрним сектором в Україні - гостинно відчинив свої віртуальні двері для майбутніх вступників – випускників шкіл, ліцеїв, гімназій та їхніх батьків. Уже звичний на сьогодні онлайн формат дозволяє гостям з різних регіонів України відвідувати такі заходи, незважаючи на місце перебування в певний момент часу. Цього року до профорієнтаційної роботи на факультеті аграрного менеджменту долучились студенти - активісти студентської організації ФАМ, які попередньо проводили профорієнтаційні заходи у рідних школах в різних регіонах нашої Батьківщини та ділились своїми враженнями від навчання. Саме тому кількість учасників Днів відкритих дверей цього разу сягнула позначки 138, причому, окрім індивідуальних підключень, присутні були колективні підключення цілих класів Ірпінського, Мукачівського, Боярського, Заліщицького коледжів та Дібрівського ліцею.

 Майбутні студенти факультету аграрного менеджменту та їхні батьки з великою зацікавленістю слухали інформацію щодо структури факультету, можливостей, які можна отримати, навчаючись тут, перспективами працевлаштування. Звісно, підвищену увагу вступників викликали питання щодо процедури та умов вступу цього року.


    На початку заходу заступник декана факультету аграрного менеджменту Лариса Карпенко поінформувала присутніх стосовно програми виступів і таймінгу та передала слово для виступу заступнику Голови вченої ради факультету Олені Ковтун, яка презентувала факультет та розповіла про переваги навчання тут. Передусім Олена Ковтун познайомила вступників зі структурою факультету аграрного менеджменту, адміністрацією та завідувачами кафедр, а потім акцентувала увагу присутніх на тому факті, що з 2003 року навчання на факультеті є двомовним, тобто постійно функціонують групи з англійською мовою викладання дисциплін. Саме тому спеціалісти отримують не тільки фахову підготовку, але й посилену мовну підготовку, що зміцнює у подальшому їх позиції на ринку праці. Доступний на сьогодні змішаний формат навчання дозволяє протистояти викликам та загрозам сьогодення, не зупиняючи навчальний процес. Олена Ковтун зосередила увагу вступників на наявності університетського навчально-інформаційного порталу Elearn, який забезпечує доступ до матеріалів будь-де і будь-коли. Також вона розповіла про наявність можливостей міжнародної мобільності. ФАМ на сьогодні має найсильніші позиції в університеті щодо мобільності студентів. Олена Ковтун продемонструвала слайди з фотографіями студентів, які навчаються та стажуються за кордоном. Також мова йшла про наявність військової кафедри та розвиненої інфраструктури. Факультет всіляко сприяє працевлаштуванню своїх студентів, навіть уже під час навчання. На сьогодні серед випускників факультету є дуже багато «історій успіху», адже в даному переліку – і відомі політики, і підприємці, і вчені, і активісти. Завершуючи свій виступ, Олена Ковтун навела метафору відомого правозахисника, політика та управлінця Нельсона Мандели, за допомогою якої він порівняв освіту зі зброєю, яка здатна змінити світ.

    Всі завідуючі кафедр факультету аграрного менеджменту підготували презентації своїх рідних кафедр. На теперішній час завдяки продуманому довгостроковому курсу з боку керівництва факультету аграрного менеджменту на зміцнення його позицій серед інших факультетів України, які займаються підготовкою управлінських кадрів, до складу факультету аграрного менеджменту входять надзвичайно потужні кафедри, кожна з яких є унікальною у плані підготовки майбутніх управлінців. Кафедри, працюючи у синергії над підготовкою фахівців, суттєво посилюють одна одну, а студенти стають висококваліфікованими фахівцям-управлінцями. Недарма факультет аграрного менеджменту у 2021 році ввійшов у десятку кращих факультетів з підготовки управлінців за версією журналу Forbes. Під час виступів кожний завідувач, пишаючись досягненнями ввіреного колективу, намагався виділити особливість, «родзинку» своєї кафедри, яка могла б привернути увагу вступників.

 

   Завідувач кафедри адміністративного менеджменту та ЗЕД Віталій Луцяк ознайомив вступників з дисциплінами, які вони будуть вивчати, зокрема, у рамках обов’язкового блоку та в ході обраних освітніх траєкторій. Віталій Луцяк розповів про активну співпрацю кафедри з членами ради роботодавців та перспективи працевлаштування. Також він зауважив, що студенти беруть участь у роботі лабораторії «Бізнес-аналітики», де вивчають сучасні можливості аналізу даних за допомогою різноманітних IT інструментів.
 

 

   Про роботу кафедри менеджменту ім. Й.С. Завадського розповіла завідувач даної кафедри Тетяна Балановська. У своєму виступі вона зазначила, що кафедра постійно співпрацює з лекторами з інших країн та успішними практиками, які залучаються у навчальний процес, проводять лекції та спілкуються зі студентами. Кафедра також пишається своїми випускниками, які працюють у різних сферах. Тетяна Балановська зазначала, що науковий гурток кафедри менеджменту ім. Й.С. Завадського «ДНК лідера» уже кілька разів перемагав у конкурсі гуртків нашого університету. 

 Про роботу кафедри маркетингу та міжнародної торгівлі розповів виконувач обов’язків завідувача кафедри Олександр Луцій. Він акцентував увагу на радощах студентського життя студентів-маркетологів.


   

   Представник від кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту Тетяна Артюх розповіла про здобутки та досягнення цієї наймолодшої, але дуже потужної кафедри факультету. Створена у 2016 році, кафедра виробничого та інвестиційного менеджменту пишається обраним курсом з підготовки проектних менеджерів, зокрема щодо розробки інвестиційних проектів в різних сферах. В рамках повоєнної відбудови очікується збільшення зовнішніх інвестицій в Україну, а попит на проектних менеджерів буде зростати. В ході підготовки фахівців кафедра постійно залучає студентів у розробку проектів та участі у щорічному конкурсі проектів «Від ідеї до успіху» з залученням в роботу журі роботодавців. Завдяки цьому студенти мають можливість апробувати свої проектні ідеї на практиці. Кафедра також веде активну міжнародну роботу та сприяє стажуванню та навчанню студентів в університетах Європи.

    Про роботу кафедри економічної теорії розповів завідувач кафедри Микола Талавиря, зазначивши, що активність даної кафедри також є високою, зокрема, щодо організації різноманітних конференцій, у тому числі, присвячених проблемам розвитку біоекономіки.
 

   З умовами вступу в університет та процесом подачі заявок на вступ у 2023 році присутніх ознайомив відповідальний секретар приймальної комісії НУБіП України Сергій Ковалевський. Він відповів на всі питання вступників щодо конкурсного балу та обрання третього профільного предмету.

   Виконувач обов’язків голови студентської організації ФАМ Владислав Косенюк сказав кілька слів про роботу студентської організації та плани її розвитку на майбутнє.

Бажаємо успіхів нашим вступникам та з нетерпінням чекаємо їх на факультеті аграрного менеджменту!

Катерина Алексеєва,
доцент кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook