Відкрита онлайн-лекція «Основи кліматично-орієнтованого землеробства»

17 лютого 2023 року
Кафедра адміністративного менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності

      17 лютого в рамках проєкту «Агрокебети» відбулась відкрита онлайн-лекція на тему: “Основи кліматично-орієнтованого землеробства” від спеціаліста з агрономії та консультанта IFC з кліматично-орієнтованого землеробства Володимира Нехая. Володимир більше 15 років відпрацював в сфері продажу, оренди та обслуговування сільськогосподарської техніки. Має досвід в консалтингу з технологій для підвищення ефективності виробництва продукції рослинництва, точного землеробства та кліматично-орієнтованого землеробства.

Слід зазначити, що до прослуховування лекції долучились студенти факультету аграрного менеджменту НУБіП України, зокрема члени наукового гуртка “Основи наукових досліджень в агробізнесі”, студенти-здобувачі освітнього рівня «Бакалавр» спеціальності 073 - «Менеджмент» і студенти магістратури освітніх програм: «Менеджмент ЗЕД» та «Адміністративний менеджмент».

Основними питаннями, які були розглянуті під час лекції були:

-       Як впливає зміна клімату на сільське господарство?

-       Які шляхи подолання впливу зміни клімату в сільському господарстві?

-       Які технології дозволяють знизити вплив кліматичних змін?

-       Чи може кліматично-орієнтоване сільське господарство бути економічно вигідним?

Володимир Нехай детально розповів про принципи відновлювального сільського господарства і виокремив такі його особливості як: рівномірне розподілення рослинних решток, мінімізація обробки ґрунту, живі корені, різноманітність та інтеграція тваринництва. Також він обґрунтував важливість дотримання  сівозміни та використання покривних культур для досягнення кліматично-орієнтованого землеробства.

Наступна частина лекції була присвячена розкриттю міфів і узагальненню переваг щодо застосування нової технології NO-TILL - сучасної системи обробітку ґрунту, яка передбачає відмову від оранки землі за допомогою традиційної техніки. Більше того, лектор розповіі, які покривні культури слід включати в сівозміну, щоб сповільнити процес ерозії, покращити стан ґрунту та підвищити доступність води.

На завершення своєї доповіді спікер звернув увагу слухачів на програму розвитку Міжнародної фінансової корпорації, яка допоможе впровадити кліматично-орієнтовані технології для одержання високих економічних результатів, а саме: підвищить прибутковість, дозволить збільшити виробництво та отримати доступ до нових ринків. Порівнюючи традиційне землеробство із кліматично-орієнтованим, Володимир Нехай наголосив на економічній перевазі впровадження останнього, що проявляється у форматі додаткових грошових надходжень для фермера при скороченні парникових газів.

 

Підготували:

студентки, учасниці наукового гуртка

«Основи наукових досліджень в агробізнесі»

Ольга Коломієць та Марія Ястребінська

 

 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook