Випускник столичного коледжу Ігор Тіщенко обирає одразу дві спеціальності гуманітарно-педагогічного факультету: «Соціальна робота» і «Психологія»

14 лютого 2023 року
  • Добрий день! Ігоре, скільки Вам років і де Ви навчаєтесь?

— Добрий день! Мені 21 рік. Я навчаюсь у коледжі «Освіта» (м. Київ) і невдовзі маю отримати диплом молодшого бакалавра за фахом «Соціальна робота», але хотів би продовжити навчання, тому що після початку війни мені випала доля займатися волонтерською діяльністю у Львові і тоді я зрозумів, що мені не вистачає навчальної підготовки і в багатьох нюансах я не орієнтуюся.

  • Чому Ви обрали саме фах «Соціальна робота» за програмою «Соціально-психологічна реабілітація»?

— Першою причиною є те, що я завжди цікавився цією сферою і хотів допомагати людям. Коло моїх інтересів пов’язане с соціальною психологією та соціальною педагогікою. Також я довгий час відвідував курси арт-терапії.

  • Арт-терапії? Чи могли б Ви розповісти більше про це?

— Так, звичайно. Арт-терапія – це лікування душі мистецтвом. Мені це допомогло, тому я давно цікавився такими формами психологічних практик. Раніше я працював технологом на виробництві фарб. Там, на виробництві, я був настільки занурений в колористику, що почав цікавитися техніками змішування фарб і тим, як кольори впливають на людей. До того ж, мені завжди подобалося малювання.

 

  • Цікаве поєднання творчості та психології. Можливо, слід розглянути і спеціальність «психологія»?

— Так. Я розглядаю навчання за двома програмами одночасно. Зараз у 21 столітті вже нікого не здивуєш однією вищою освітою. Тому це буде денна форма за програмою «Соціально-психологічна реабілітація» і заочна форма за програмою «Психологія». Особливо, якщо для роботи арт-терапевтом потрібен буде диплом психолога.

 

  • Чому обрали для вступу саме Національний університет біоресурсів і природокористування?

— Викладач кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей Коромисел Микола Володимирович приходив до нас у коледж з профорієнтаційною метою і запросив на День відкритих дверей університету, де декан гуманітарно-педагогічного факультету Інна Савицька надала вичерпну інформацію про НУБіП України. Мене вразив надзвичайно високий рейтинг Університету порівняно з іншими кращими закладами вищої освіти України, можливість стажування за кордоном, навчання за програмою подвійний диплом та перспективи працевлаштування. А під час відвідування кафедри соціальної роботи та реабілітації я познайомився з потужним професорсько-викладацьким складом і чудовою матеріально-технічною базою. Мій вибір зроблено остаточно і сумніву не підлягає!

  • Ігоре, дякую Вам за інтерв’ю. Нехай щастить! Чекаємо Вас на гуманітарно-педагогічному факультеті!


Н. Яременко,
в.о. завідувача кафедри англійської мови для технічних
та агробіологічних спеціальностей
М. Коромисел,
ст. викладач кафедри англійської мови для технічних
та агробіологічних спеціальностей

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook