З 6 лютого 2023 року починається другий семестр навчання на постійно діючих консультаційно-підготовчих курсах НУБіП України

29 січня 2023 року
  У поточному році на курси записалися 146 слухачів і традиційно 24 жовтня курси розпочали свою роботу.

  Через повітряні тривоги, планові та аварійні відключення електроенергії викладачі підготовчих курсів мусили навчитися жити та навчати в нових умовах. Навчальний процес, який і без того відбувається останніми роками в онлайн-форматі, цьогоріч ще більше ускладнює те, що світло у викладачів та слухачів вимикають у різний час. Тож викладачі використовують для проведення занять різноманітні онлайн-інструменти, які за цей час вже стали улюбленими: Zoom, CiscoWebEx Meeting, Google Meet, Google Classroom, а також спілкування відбувається через Вайбер- і Телеграм-групи та електронну пошту.

  Через переривання занять внаслідок відключення електроенергії та повітряних тривог викладачі змушені ще більше адаптуватися:

  • розкладом передбачені різні дні та години проведення занять: вечірні години в будні дні та денні – у вихідні;
  • усі заняття записуються і пересилаються слухачам;
  • якщо заняття перерване, його продовжують щойно з’явиться можливість;
  • матеріали з тем, які проходили під час заняття, дублюються на платформі для дистанційного навчання pv.nubip.edu.ua, до якої усі слухачі отримали доступ під час запису на курси.

  Незважаючи на специфіку, дистанційне навчання на курсах є достатньо ефективним. Через систему відеоконсультацій викладачам можна задати будь-які питання та отримати розгорнуту відповідь із поясненнями та коментарями щодо проблемних завдань курсу.

  Близько третини слухачів курсів цьогоріч – кияни і жителі області. є представники ще 10 областей України. Серед слухачів – представники тимчасово окупованих територій та зон бойових дій.
  Серед предметів для вивчення найбільш затребувані в цьому році українська мова, математика, історія України та біологія. Все більше молодих людей бажають вдосконалити свої знання з англійської мови.

  Найбільш популярними серед слухачів стали такі факультети Університету: захисту рослин, біотехнологій та екології; харчових технологій та управління якістю АПК; гуманітарно-педагогічний; тваринництва та водних біоресурсів; механіко-технологічний; агробіологічний та інші.
  Отже, з 6 лютого навчальний процес на підготовчих курсах буде продовжено упродовж 9 тижнів. А це значить, що уже в квітні слухачі будуть максимально підготовлені до складання національного мультипредметного тесту, за результатами якого відбуватиметься конкурсний відбір вступників для здобуття вищої освіти в НУБіП України в 2023 році.
  Очевидним і беззаперечним є те, що кваліфіковані спеціалісти будуть вкрай потрібні завжди, а після того як Україна переможе і поготів, щоб якомога швидше відбудувати нашу країну!


Оксана Багацька,
керівник консультаційно-підготовчих курсів НУБіП України

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook