Гуртківці-міжнародники «Дипломатія і геополітика» провели останні засідання першого семестру

25 листопада 2022 року

У дні напередодні чергової екзаменаційно-залікової сесії свої останні цього семестру й календарного 2022 р. зустрічі провели члени науково-навчальних гуртків кафедри міжнародних відносин і суспільних наук «Дипломатія і геополітика: співвідношення і взаємовпливи» та «Інформація і політика», причому проблематика обговорення виявилась достатньо близькою й була присвячена деяким важливим й мало згадуваним у підручниках та науково-навчальній літературі аспектам процесу об’єднання Німеччини під егідою Прусії у середині другої половини позаминулого століття. Особлива зацікавленість студентської аудиторії у більш глибокому розгляді всіх політико-міжнародних обставин утворення ІІ райху, що вона наочно виявилась під час вивчення матеріалу цього розділу ОК «Історія міжнародних відносин 1815 – 1918 рр.», знайшла свій новий прояв у дискусіях навколо зазначеної проблеми обидвох гуртків.
Так, 25. 11. ц. р. відбулось засідання гуртка «Дипломатія і геополітика», присвячене обговоренню й поглибленому розгляду питань, пов’язаних із міжнародними вимірами утворення нової надмогутньої держави у центрі Європи й геополітичним наслідкам та стратегічним перспективам еволюції тодішніх міжнародних відносин як з одного боку сталої, а з іншого – системи, яка динамічно розвивалася аж до початку першої світової війни, що її прояви знайшли своє відбиття й протягом всього ХХ ст. і навіть сьогодення.

     

Зараз гуртки, як й їх учасники, пішли, так би мовити, «на канікули», але зрозуміло, що наукове життя студентів не припиняється, гуртківці готуються зокрема до участі у VІ Всеукраїнському студентському конкурсі наукових есе під егідою Української Асоціації зовнішньої політики, є серед них традиційно й учасники Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт, та й взагалі наукова підготовка – одна із найважливіших складових становлення фахівців-міжнародників, як, власне, й студентів будь-яких інших спеціальностей Університету.

 

 

 

Сергій Асатуров,
науковий керівник гуртка,
доцент кафедри міжнародних відносин і суспільних наук

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook