Магістри з КНР ОП «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами» успішно захистили магістерські кваліфікаційні роботи

19 листопада 2022 року

 14 листопада 2022 року відбувся захист магістерських кваліфікаційних робіт студентів з Китаю, які навчаються на ОП «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами».

Непомітно промайнули півтора роки, і студенти-іноземці, які обрали навчання в магістратурі на факультеті аграрного менеджменту ОП «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами», отримали можливість захищати результати своїх досліджень для отримання ступеню магістра з менеджменту.

Попередньо всі магістерські роботи разом з супровідною документацією були прийняті на кафедру виробничого та інвестиційного менеджменту та визнані такими, що відповідають вимогам до робіт такого рівня, а студенти успішно завершили оформлення своїх портфоліо на сторінці магістрів факультету.

Процедура захисту магістерських кваліфікаційних робіт відбувалася в присутності членів комісії, затвердженої Наказом № 813 від 2 листопада 2022 щодо проведення захисту магістерських кваліфікаційних робіт студентам другого (магістерського) рівня спеціальності 073 «Менеджмент» та у відповідності до «Положення про Екзаменаційні комісії в НУБіП України» і рішення Вченої Ради НУБіП України. Зокрема, членами комісії для захисту були призначені: д.е.н, професор Микола Талавиря - голова комісії; д.е.н, професор, член-кор. НАН України Лідія Шинкарук, д.е.н., професор Марина Дєліні, к.держ.упр., доцент кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту Анна Дергач – члени комісії; старший лаборант кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту Марина Миколаєнко – секретар комісії. Захід координувала та здійснювала переклад (захист магістрів-іноземців відбувався англійською мовою) к. держ.упр., доцент кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту, наставник групи іноземних студентів Катерина Алексеєва. На захисті були присутні керівники магістерських кваліфікаційних робіт.

Декан факультету аграрного менеджменту, к.е.н., доцент Анатолій Остапчук відкрив засідання комісії щодо захисту магістерських кваліфікаційних робіт зі своїм вітальним словом та представив всім присутнім членів комісії.

 

Чітко дотримуючись регламенту, один за одним магістри з КНР презентували результати своїх магістерських досліджень. Цікавими та актуальними є теми, обрані ними. Зокрема, в роботах висвітлені різноманітні аспекти розвитку економіки Китаю, збільшення інноваційної складової його розвитку задля забезпечення інтенсивного зростання, збільшення експорту, покращення кооперації з іншими країнами світу, зокрема, і з Україною, розв’язання проблем у різних галузях економіки, в тому числі, і в аграрному секторі.

  

  

Після кожного виступу члени комісії задавали питання доповідачам, на які були отримані чіткі відповіді.

Секретар комісії Марина Миколаєнко підтвердила наявність всієї супровідної документації, необхідної для забезпечення захисту магістерських кваліфікаційних робіт.

  

  

Наукові керівники висловлювали підтримку своїх магістрів, відгукувались стосовно кожного з них з позитивної точки зору, відмічали старанність та дисциплінованість студентів з КНР.

Вислухавши всі доповіді, члени комісії приступили до обговорення результатів захисту магістерських кваліфікаційних робіт та виставлення оцінок. Після відповідної перерви всі знову були доєднані до засідання з метою оголошення результатів.

Наприкінці заходу, задоволені результатами захисту та присвоєнням їм ступеню магістра, студенти-іноземці ОП «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами» щиро подякували за можливість навчатися та отримати одну із професій сучасності.

Тішимося, що мали можливість працювати з групою студентів з Китаю протягом півтора років їх навчання в магістратурі та бажаємо успіхів нашим випускникам!

Катерина Алексеєва,
доцент кафедри виробничого
та інвестиційного менеджменту,
куратор іноземних студентів

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook