Зміцнюємо практичну складову освітнього процесу за спеціальністю «Захист і карантин рослин»

13 жовтня 2022 року
Факультет захисту рослин, біотехнологій та екології

 

 7 жовтня 2022 року відбулась робоча зустріч НПП кафедри фітопатології ім. акад. В.Ф. Пересипкіна зі стейкхолдером факультету захисту рослин, біотехнологій та екології, генеральним директором ТОВ «ВІКО «Дельта-Агро» та журналу «Овочі та фрукти» Березовським Сергієм Петровичем.
   Генеральний директор ТОВ «ВІКО «Дельта-Агро» Сергій Березовський у своєму виступі представив основні напрямки діяльності підприємства і зупинився на питаннях, які стосуються саме галузі 202 «Захист та карантин рослин». Він акцентував увагу викладачів на тому, що лише мотивований здобувач освіти здатний досягти певного рівня свого професійного та кар’єрного росту. Окремо Сергій Петрович зупинився на гарантіях, які надає ТОВ «ВІКО «Дельта-Агро» здобувачам, які виявили бажання проходити виробничі стажування на підприємстві.
 
   Участь у зустрічі взяли викладачі кафедри фітопатології ім. акад. В.Ф. Пересипкіна Дмитро Гентош, Микола Патика, Мирослав Піковський, Олена Башта, Володимир Глимязний, які підтвердили доцільність проведення таких зустрічей з представниками ТОВ «ВІКО «Дельта-Агро» та зупинились на його ролі, як виробничої бази у підготовці висококваліфікованих фахівців із спеціальності 202 «Захист та карантин рослин».
   Завідувач кафедри фітопатології ім. акад. В.Ф. Пересипкіна Дмитро Гентош ознайомив стейкхолдера із роботою оновленої проблемної науково-дослідної лабораторії «Мікології та фітопатології». Він відмітив що, на базі цієї лабораторії працюють чотири студентських гуртки, як для бакалаврів так і магістрів, а саме «Прогнозу розвитку хвороб», «Загальної мікології», «Імунітету рослин» та студентського наукового гуртка кафедри фітопатології ім. акад. В.Ф. Пересипкіна. Розповів про надання допомоги викладачами кафедри здобувачам освіти в організації і проведенні науково-дослідної роботи, консультацій студентам щодо сучасних вимог до фахівців фітопатологів.
   Доценти Олена Башта та Володимир Глим'язний представили студентські роботи гуртківців «Загальної мікології» і «Імунітету рослин», де ознайомили стейкхолдера про специфіку проведення фітопатологічних і мікологічних досліджень, особливості навчання на кафедрі.
 
   Участь у зустрічі брав професор кафедри, член-кореспондент НААН України Микола Патика, який підтвердив доцільність проведення таких зустрічей з представниками ради роботодавців та зупинився на їх ролі, як виробничої бази у підготовці висококваліфікованих фахівців із захисту та карантину рослин.
Доктор сільськогосподарських наук Мирослав Піковський, як гарант освітньо-професійної програми «Захист і карантин рослин» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 202 «Захист і карантин рослин», виступив з доповіддю про вимоги та особливості акредитації зазначеної програми. Зокрема, було зазначено про особливу роль зустрічей із стейкхолдерами. Цікавою та плідною виявилась дискусія щодо вибіркових дисциплін для студентів факультету захисту рослин, біотехнологій та екології та дипломників кафедри фітопатології ім. акад. В.Ф. Пересипкіна.
 
   Результатом зустрічі стала домовленість про виробничу екскурсію здобувачів освітнього ступеня «Магістр» (дипломників кафедри фітопатології) на ТОВ «ВІКО «Дельта-Агро» на початку листопада.
   Підсумовуючи результати зустрічі, завідувач кафедри фітопатології ім. акад. В.Ф. Пересипкіна Дмитро Гентош щиро подякував учасникам за роботу, проявлену ініціативу, активну участь в засіданні та закликав всіх до подальшої співпраці, активізації наукових досліджень, розширенні баз практик, впровадження інноваційних технологій навчання в освітній процес задля удосконалення професійної підготовки майбутніх фахівців.
 
 
Дмитро Гентош,
завідувач кафедри фітопатології ім. акад. В.Ф. Пересипкіна

  

 
 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook