Відбулася Міжнародна конференція «ГІГІЄНА ‒ ОСНОВА ВЕТЕРИНАРНОЇ ПРОФІЛАКТИКИ ТА БЕЗПЕЧНОСТІ ПРОДУКЦІЇ» (до 100-річчя від дня створення кафедри зоогігієни)

25 вересня 2022 року
ФВМ НУБіП України

   23-24 вересня 2022 року відбулася визначна подія для кафедри ветеринарної гігієни імені професора А.К.Скороходька – кафедра святкувала 100-річчя від дня створення кафедри зоогігієни. Згідно наказу ректора НУБіП України №618 від 13.09.2022 року було проведено Міжнародну науково-практичну конференцію «ГІГІЄНА ‒ ОСНОВА ВЕТЕРИНАРНОЇ ПРОФІЛАКТИКИ ТА БЕЗПЕЧНОСТІ ПРОДУКЦІЇ» у змішаному форматі офлайн-онлайн.

   З вітальним словом до учасників конференції звернувся декан факультету ветеринарної медицини НУБіП України, голова організаційного комітету академік Цвіліховський Микола Іванович.

   Декан нагадав присутнім, що кафедра була заснована у грудні 1922 року професором Антоном Калениковичем Скороходьком. Це відомий не тільки в Україні, але й за її межами, педагог, державний і громадський діяч, перший декан ветеринарного факультету, директор Київського ветеринарно-зоотехнічного інституту, доктор ветеринарних наук, професор.

   Співголова оргкомітету завідувач кафедри ветеринарної гігієни імені професора А.К.Скороходька, доктор ветеринарних наук, доцент Кучерук Марія Дмитрівна розповіла учасникам зібрання про сьогодення кафедри, здобутки та перспективи. Історія кафедри викладена в монографії та виголошена на пленарному засіданні конференції «Єдине здоров’я» професором Захаренком М.О.

   На кафедрі сьогодні працює 15 науково-педагогічних працівника, з них 6 докторів наук, 6 доцентів, 1 старший викладач і 2 асистенти. Кафедра має достатню кількість аудиторій, лабораторій, зокрема 3 навчально-наукові лабораторії: «Навчально-наукова лабораторія гігієни харчових продуктів», «Навчально-наукова лабораторія ветеринарної гігієни», «Навчальна лабораторія утилізації біологічних відходів». Кафедра співпрацює з лабораторіями, приватними господарствами, заключаємо госпдоговірні наукові тематики, кожного року на кафедрі є державна тематика.

   Кафедра є провідною в підготовці фахівців за спеціальністю 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза», успішно пройдено акредитацію освітньо-наукової програми "Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза" для здобувачів PhD (отримала найвищу оцінку А), гарант програми – професор Якубчак О.М. Зараз іде підготовка до акредитації освітньо-професійної програми "Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза", гарант програми – професор Шевченко Л.В.
   За сумлінну багаторічну працю на благо факультету ветеринарної медицини усіх співробітників відзначено памятними грамотами до 100-річчя кафедри.

  

   

    

 

   До роботи конференції з доповідями і привітаннями кафедри з нагоди ювілею долучилися колеги з різних куточків України: Одеський національний аграрний університет; Сумський національний аграрний університет; Білоцерківський національний аграрний університет; Поліський державний університет; Державний біотехнологічний університет (м.Харків); Інститут продовольчих ресурсів НААН; ІМБГ, НАН України; Національний університет водного господарства та природокористування (м.Рівне); ТОВ «Експертний центр «Біолайтс»; Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти МОН України; ДНДІЛДВСЕ; УЛЯБАПК; ННЦ «Інститут бджільництва імені П.І. Прокоповича», як очно так і онлайн, а також колеги із зарубіжних країн (Болгарія, Польща, Ізраїль, США, Данія), які доєдналися онлайн.

Доповідь доктора ветеринарних наук, професора Фотіної Тетяни Іванівни на тему "ПРОФІЛАКТИКА АНТИБІОТИКОРЕЗІСТЕНТНОСТІ, ЗАПОРУКА ОТРИМАННЯ БЕЗПЕЧНОЇ ПРОДУКЦІЇ"

Доповідь доктора ветеринарних наук, професора Засєкіна Дмитра Адамовича на тему: "ОБ'ЄДНАННЯ СПОРІДНЕНИХ КАФЕДР – ЗАПОРУКА ПОДАЛЬШОГО НАВЧАЛЬНО-НАУКОВОГО УСПІХУ У КОЛЕКТИВІ"

Доповідь доктора ветеринарних наук, професора Лясоти Василя Петровича на тему «БЕЗПЕЧНІСТЬ І ЯКІСТЬ ЗГУЩЕНОГО МОЛОКА РІЗНИХ ВИРОБНИКІВ ТА ВИЯВЛЕННЯ ЙОГО ФАЛЬСИФІКАЦІЇ»

Доповідь Мартиненко Ольги Анатоліївни, генерального директора ТОВ «Експертний центр «Біолайтс» на тему: МЕТОД MALDI-TOF ТА ЙОГО ЗАСТОСУВАННЯ У ВИРОБНИЦТВІ

Усі учасники конференції отримали сертифікати.

   

Вітання та від декана факультету ветеринарної медицини Одеського державного аграрного університету, кандидата ветеринарних наук, доцента Родіонової Катерини Олександрівни та вручення монографії.

  
Вітання від декана факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, доктора технічних наук, професора, академіка Академії наук вищої освіти України Баль-Прилипко Лариси Вацлавівни

Вітання від доктора ветеринарних наук, професора Фотіної Тетяни Іванівни (Сумський національний аграрний університет, м. Суми)

По завершенню виступів учасники разом з організаторами зробили фото на згадку.



 Після - попрямували до Алеї Слави НУБІП України для покладання квітів до пам’ятника фундатору кафедри професору Антону Калениковичу Скороходьку.

 

Марія Кучерук, завідувач кафедри ветеринарної гігієни імені професора А.К.Скороходька

 

 

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook