PhD: засідання науково-методичної ради гарантів ОНП

22 вересня 2022 року
   Поточного тижня (20 вересня) відбулось чергове засідання науково-методичної ради гарантів за участі 26 учасників в змішаному режимі.

   Згідно протоколу дане засідання проходило під головуванням проректора з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергія Миколайовича Кваші, який проінформував членів науково-методичної ради про результати серпневої вступної кампанії до аспірантури. Також він наголосив, що за результатами 3-х вступних кампаній поточного року до аспірантури НУБіП України вступили 246 здобувачів.

   На сьогоднішній день за програмою підготовки здобувачів вищої освіти ступеня доктора філософії навчається 591 особа, що на 34% більше минулорічного показника (у 2021 році – 440 осіб). Вже вкотре Сергій Миколайович спрямовує увагу гарантів на важливість обрання тем наукових досліджень у відповідності до наукових напрямів тематик підготовки доктора філософії.
   Відповідно до порядку денного, завідувач відділу аспірантури Віталій Вакуленко доповів щодо затвердженого Нацагентством графіку подачі відомостей самооцінювання для проходження повних (14 ОНП) та умовних (3 ОНП) процедур акредитації ОНП PhD на 2022/2023 навчальний рік.

   Щодо готовності до завантаження відомостей самооцінювання доповіли гаранти 6-ти ОНП, котрі розпочинатимуть нову серію проходження акредитацій впродовж жовтня-грудня 2022 року: д.т.н., проф. Цапко Ю.В., д.т.н., проф. Роговський І.Л., д.б.н., проф. Калачнюк Л.Г., д.е.н., проф. Давиденко Н.М., д.е.н., проф. Радько В.І., д.пед.н., проф. Амеліна С.М.

   Наступним питанням порядку денного було проходження перевідної атестації відповідно кожної освітньо-наукової програми та інформування щодо атестованих аспірантів. У переважаючій більшості аспіранти продемонстрували успішне виконання індивідуальних планів та були рекомендовані до переведення на наступний рік навчання.
   Доповідачем питання щодо публікаційної активності ННІ/факультетів та проходження освітньої складової аспірантами першого та другого року навчання доповіла заступник завідувача відділу аспірантури Надія Міняйло.

   У підсумку засідання, голова науково-методичної ради Сергій Кваша коротко зупинився на організаційних моментах у роботі відділу аспірантури та окреслив пріоритетні першочергові завдання ОНП PhD.

Віталій Вакуленко,
завідувач відділу аспірантури

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook