Підрозділ військової мобілізації та взаємодії із Збройними Силами України

Постановка на військовий облік в Голосіївському РТЦК та СП

    У викладачів, студентів, аспірантів, докторантів виникають питання, що робити призовнику чи військовозобов`язаному, в разі зміни місця проживання?

    
Призовники, військовозобов’язані та резервісти зобов’язані особисто прибувати до ТЦК та СП, органів СБУ, підрозділів Служби зовнішньої розвідки з паспортом громадянина України і військово-обліковими документами для зняття з військового обліку в разі:
  •       - вибуття в іншу місцевість до нового місця проживання;
  •       - вибуття за межі України на постійне місце проживання або на строк більше 3-х місяців;
  •    -  зміни місця проживання в межах міста з переїздом на територію іншого адміністративного району.
    Призовники, військовозобов’язані та резервісти з моменту оголошення мобілізації та у воєнний час можуть змінювати місце проживання за наявності дозволу керівника ТЦК та СП (військовозобов’язаних та резервістів СБУ, Служби зовнішньої розвідки – дозволу відповідного керівника).
 
     Найбільш турбує працівників і студентів питання, як здійснюється військовий облік за місцем роботи чи навчання?

    Призовники, військовозобов’язані та резервісти повинні перебувати на військовому обліку за місцем роботи або навчання, вони зобов`язані!
    В 7-ми денний строк зобов’язані повідомити органи, в яких вони перебувають на військовому обліку, про зміну наступних персональних даних:
  • прізвище;
  • власне ім’я;
  • по батькові;
  • дата народження;
  • місце народження;
  • стать;
  • місце проживання та місце перебування;
  • відомостей про батьків, усиновлювачів, опікунів, піклувальників та інших представників (прізвище, ім’я, по батькові (за наявності), дата народження);
  • відомостей про сімейний стан особи та членів її сім’ї (прізвище, ім’я, по батькові (за наявності), а також дітей);
  • реквізити паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон (серія, номер, дата видачі, орган, що видав, строк дії);
  • відомостей про громадянство;
  • відомостей про документи, що підтверджують смерть особи або визнання особи померлою чи безвісно відсутньою;
  • відомостей щодо визнання особи недієздатною (поновлення дієздатності);
  • відомостей про зайнятість (код підприємства, місце роботи, посада);
  • реєстраційний номер облікової картки платника податків;
  • відцифрований образ обличчя особи;
  • відомостей про дату виїзду за межі України та дату повернення на територію України;
  • відомостей про освіту та спеціальність;
  • відомостей про стан здоров’я (у тому числі про встановлення, зміну групи інвалідності), що збираються з метою визначення придатності для виконання військового обов’язку;
  • відомостей про притягнення до кримінальної відповідальності (повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення);
  • відомостей про розгляд судом кримінальної справи, вирок, що набрав законної сили;
  • відомостей про наявність (відсутність) судимості;
  • унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі (за наявності);
  • відомостей про право на відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації.

  Часто нам задають питання, які саме зміни відбулися у військовому обліку призовників і військовозобов`язаних з виходом нового Порядку?

      Змінились правила військового обліку за місцем проживання, а саме:
    
 Призовники, військовозобов’язані та резервісти повинні перебувати на військовому обліку за задекларованим місцем проживання – у територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки (далі ТЦК та СП) (військовозобов’язані СБУ – у Центральному управлінні або регіональних органах СБУ (далі – органи СБУ), військовозобов’язані Служби зовнішньої розвідки – у відповідному підрозділі Служби зовнішньої розвідки).
    Крім того, призовники, військовозобов’язані та резервісти, які проживають в селах та селищах, а також у містах, де відсутні ТЦКтаСП, повинні перебувати на персонально-первинному військовому обліку у відповідних виконавчих органах сільських, селищних, міських рад.
    Не рідше одного разу на 5 років призовники, військовозобов’язані та резервісти зобов’язані звіряти власні персональні дані з обліковими даними ТЦК та СП, органів СБУ, підрозділів Служби зовнішньої розвідки.
    Призовники, військовозобов’язані та резервісти зобов’язані особисто в 7-ми денний строк з дня прибуття до нового місця проживання прибувати із паспортом громадянина України і військово-обліковими документами до ТЦК та СП (органу СБУ, підрозділу Служби зовнішньої розвідки, закордонної дипломатичної установи України), який організовує та веде військовий облік на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці, для взяття на військовий облік.
                                                     
     Як діяти студентам, аспірантам, науково-педагогічним працівникам під час виїзду за кордон на навчання або у службове відрядження?
 
   Отже, у разі вибуття за межі України на строк більше 3-х місяців призовники, військовозобов’язані та резервісти повинні стати на військовий облік за місцем консульського обліку в закордонних дипломатичних установах України.
  Особливу увагу, призовників, військовозобов’язаних та резервістів, звертаємо на те, що вони повинні подавати щороку до 1 жовтня до ТЦК та СП документи, що підтверджують право громадян на відстрочку від призову на строкову військову службу в мирний час та довідку форми 20, про те що вони відносяться до категорії осіб які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації.
                                                 
      Як діяти працівникам і студентам, аспірантам, докторантам під час виклику до ТЦК та СП
   
    Призовники, військовозобов’язані та резервісти прибувати за викликом ТЦК та СП, органів СБУ, підрозділів Служби зовнішньої розвідки на збірні пункти, призовні дільниці, до ТЦК та СП, органів СБУ, підрозділів Служби зовнішньої розвідки у строки, зазначені в отриманих ними документах (мобілізаційних розпорядженнях, повістках, розпорядженнях) ТЦК та СП, органів СБУ, підрозділів Служби зовнішньої розвідки для:
  • взяття на військовий облік та визначення призначення на особливий період;
  • оформлення військово-облікових документів;
  •  проходження медичного огляду;
  • направлення на підготовку з метою здобуття або вдосконалення військово-облікової спеціальності;
  • призову на військову службу або на навчальні (перевірочні) та спеціальні збори військовозобов’язаних та резервістів.
    Якщо за будь-яких обставин повістка ТЦК та СП не надійшла, громадяни призовного віку прибувають до призовної дільниці в 10-ти денний строк з дня початку відповідного чергового призову на строкову військову службу, визначеного указом Президента України.
                                       
    В які терміни студенти, аспіранти, докторанти і науково-педагогічні працівники повинні проходити медичні огляди в ТЦК та СП?
   
    Призовники, військовозобов’язані та резервісти зобов’язані проходити медичний огляд та лікування в закладах охорони здоров’я згідно з рішеннями комісій з питань приписки, призовних комісій або військово-лікарських комісій ТЦК та СП, закладів охорони здоров’я СБУ, а у Службі зовнішньої розвідки – за рішенням керівників відповідних підрозділів або військово-лікарської комісії Служби зовнішньої розвідки.
Військово-обліковий документ
   Призовники, військовозобов’язані та резервісти негайно зобов’язані повідомляти ТЦК та СП, органам СБУ, підрозділам Служби зовнішньої розвідки за місцем військового обліку про втрату військово-облікового документа.
   
Патріоти завжди говорять про готовність померти за батьківщину,
і ніколи - про готовність вбивати за батьківщину.

                                                                                                                                           Б. Рассел
 
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook