Студентка 2-го курсу гуманітарно-педагогічного факультету спеціальності «Філологія (Англійська мова)» ПОЛІНА КОВТОНЮК отримала міжнародний сертифікат з англійської мови рівня C1

19 серпня 2022 року

      Успішні студенти-філологи!

     Студентка 2-го курсу групи ФілА 21001б кафедри романо-германських мов і перекладу Поліна Ковтонюк цього літа успішно склала міжнародний іспит на володіння англійською мовою – LanguageCert International ESOL. LanguageCert International ESOL – це іспит з англійської мови, що перевіряє знання кандидата на обраному рівні CEFR (Common European Framework of Reference – Загальноєвропейські рекомендації з мовної освіти) в академічному контексті. Сертифікат, який видається після складання іспиту, визнається багатьма університетами та коледжами по всьому світу і є офіційним підтвердженням мовного рівня відповідно до стандартів Ofqual (The Office of Qualifications and Examinations Regulation – Управління регулювання кваліфікацій та іспитів, яке регулює кваліфікації, іспити та оцінювання в Англії).

     Поліні Ковтонюк було присвоєно рівень С1, що підтверджує володіння мовою на рівні досвідченого користувача. Згідно із Загальноєвропейськими рекомендаціями з мовної освіти присвоєння рівня С1 засвідчує, що користувач «може розуміти широкий спектр достатньо складних та великих за обсягом  текстів і розпізнавати імпліцитне значення. Може висловлюватися швидко і спонтанно без помітних утруднень, що пов’язані з пошуком засобів вираження. Може ефективно і гнучко користуватися мовою у суспільному житті, навчанні та роботі. Може чітко, логічно, детально висловлюватися на складні теми, демонструючи свідоме володіння граматичними структурами, конекторами та зв’язними програмами висловлювання». Після рівня С1 йде рівень С2, який майже прирівнюється до рівня носія мови. 

 

       Ми поспілкувалися з Поліною щодо її вражень від підготовки та складання такого важливого і відповідального іспиту.

– Поліно, перш за все, вітаємо Вас з таким досягненням! Ви справжній приклад для наслідування. Розкажіть про Ваш шлях до цього іспиту. Розкажіть про школу, яку Ви закінчили? Де вона знаходиться? 

– Дякую за привітання! Надзвичайно приємно! Я закінчила Черкаську спеціалізовану школу І-ІІІ ступенів №17. Навчалася в гуманітарному класі, вивчала англійську та іспанську мови.

– Тобто любов до іноземних мов у Вас з дитинства. Власне, саме тому Ви й обрали для навчання в університеті саме філологічну спеціальність, де зараз успішно навчаєтесь (прим. автора – Поліна Ковтонюк є однією з найсильніших студенток на курсі). Але ми розуміємо, що вивчення мови не обмежується навчанням в аудиторії. Розкажіть, як Ви вивчали англійську мову самостійно?

– У вивченні англійської мови мені також допомогли соціальні мережі. Я дивилася художні фільми та серіали англійською. Читала англомовні новини, газетні та журнальні статті англійською мовою. Також переїзд до Іспанію, наші університетські пари «Практичного  курсу основної іноземної мови» допомогли мені почувати себе більш впевненою під час розмов.

– Розкажіть, будь ласка, як Ви дізналися про можливість складання іспиту на рівень володіння мови С1? 

– З початку війни я спочатку перебувала в Польщі, потім переїхала до Іспанії.  Паралельно з навчанням в університеті почала відвідувати курси з англійської мови. Я познайомилася з дівчинкою, і вона розповіла, що буде здавати екзамен і запропонувала мені. Звісно, я переймалася і сумнівалася, чи достатньо підготовлена. Але результат позитивний: закінчилося моєю перемогою, надто важливою для мене!

– З чим ми Вас і вітаємо, бо це дійсно велике досягнення. Екзамен такого рівня потребує багато зусиль на підготовку і, без перебільшення, витримки та сміливості. Розкажіть детальніше про вимоги до складання екзамену? 

– Дякую! Головні вимоги та різниця між рівнями B2 та C1, які відчула я – це словниковий запас та більш вільне використання мови як справжнього носія. Також додалися більш складні теми. Наприклад, купівля власності, глобальні екологічні проблеми, психологія.

– Які ж результати Вашого випробування?  

– Результати мого іспиту представлено у сертифікаті.  Також ми можемо долучити лінк на іспит, щоб всі охочі могли ознайомитися з умовами і спробувати свої сили!

– Звичайно! Прикріплюємо лінк для всіх охочих ознайомитися з програмою міжнародного іспиту - https://edutesting.org/?gclid=Cj0KCQjwgO2XBhCaARIsANrW2X2TwCCP4muyoK-BUw...Поліно, вітаємо Вас ще раз і бажаємо успіхів та подальших звершень!

– Дякую! Навзаєм! Хочу особливо подякувати колективу гуманітарно-педагогічного факультету, завідувачу кафедри романо-германських мов і перекладу Марії Личук, моїм викладачам Юлії Молоткіній й Маріанні Гольцовій. Саме високий професійний рівень викладання таких навчальних дисциплін, як «Практичний курс основної англійської мови» та «Практична граматика основної англійської мови», що викладають для студентів першого курсу в нашому університеті стали основою для успішного складання іспиту. 

       Колектив кафедри романо-германських мов та гуманітарно-педагогічного факультету щиро вітає Поліну Ковтонюк зі значним досягненням! Пишаємося досягненнями наших талановитих та здібних студентів і завжди готові їх в усьому підтримати!

       Філологи гідно тримають звання успішного студента НУБіП України!

Розмову вела

 Юлія Молоткіна,

 старший викладач кафедри романо-германських мов і перекладу 

 
 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook