Ректорат: новели трудового законодавства, перевірка бомбосховищ та укриттів і вступна кампанія

4 липня 2022, 13:00
     4 липня 2022 року відбулося засідання ректорату, присвячене плануванню діяльності на поточний тиждень в умовах військової агресії росії.

     Відкриваючи його, проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук повідомив, що за дорученням ректора Станіслава Ніколаєнка увага буде сконцентрована на змінах в трудовому законодавстві, підготовці до навчального року та вступній кампанії. Головним стало прийняття Верховною Радою змін до трудового законодавства, яке діє в період воєнного стану. Зокрема, рішення про надання відпустки науково-педагогічним працівникам терміном 56 календарних днів за керівником закладу освіти. Відповідно ректоратом напрацьована пропозиція подовжити відпустку всім науково-педагогічним працівникам автоматично. Тим, хто залучений до освітнього процесу з 15 серпня, приступити до роботи безпосередньо на початку навчального семестру, а невикористані дні відпустки - будуть перенесені на інший період. Решта науково-педагогічних працівників відбудуть відпустку в повному обсязі. Також керівникам закладу освіти надається право звільняти працівників, з якими більше 4 місяців не встановлений зв’язок. Ще одна новела – за призваними співробітниками до лав Збройних Сил України не зберігається середньомісячний заробіток, а лише посада. Всі ці питання також були предметом обговорення на спеціальній нараді з деканами факультетів та директорами ННІ.

     Проректор з науково-педагогічної роботи Василь Шинкарук доповів про результати роботи комісії з перевірки готовності бомбосховищ та укриттів. Напрацьовано перелік термінових заходів і вже здійснюється необхідне дооснащення та благоустрій приміщень згідно з діючими вимогами до них, повідомив головний інженер Олег Самсонюк. Це питання на щоденному контролі керівництва університету. Також в центрі уваги кожного працівника – вступна кампанія і активна профорієнтаційна робота. За інформацією відповідального секретаря приймальної комісії Сергія Ковалевського та начальника відділу дистанційної освіти та координації діяльності відокремлених підрозділів Олександра Санченка активна фаза вступної кампанії розпочалася у відокремлених підрозділах – вступники реєструють електронні кабінети та подають заяви на вступ.

 

 

     Проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Вадим Кондратюк доповів про підготовку підрозділів до форуму «SEB-2022»: співпраця науки, освіти і бізнесу. Найближчим часом буде підведено підсумки попереднього оцінювання та рейтингування наукових проєктів на 2023 рік. Продовжується робота щодо активного виконання всіх основних завдань провадження наукової діяльності.

 

     Головний бухгалтер Тетяна Кондрицька закцентувала на виплаті у повному обсязі заробітної плати та стипендії за червень, сплату комунальних послуг та наголосила на необхідності ліквідації заборгованості за навчання, проживання в гуртожитках як студентам, так і співробітникам.

 

     Голова Студентської організації Марина Когут проінформувала про плани зорганізувати певні активності та виховні заходи для мешканців кампусу, які залишилися на літні місяці.

     Керівники підрозділів та служб доповіли про виконання доручень та план діяльності на поточний тиждень.

Пресслужба
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook