Вступ-2022: особливості вступної кампанії в умовах воєнного стану

11 травня 2022 року
    Наказом Міністерства освіти і науки України 27 квітня 2022 року № 392 (зі змінами, внесеними наказом Міністерства освіти і науки України від 02 травня 2022 року № 400) затверджено Порядок прийому на навчання для здобуття вищої освіти у 2022 році.
 
     Приймальна комісія НУБіП України взяла участь у черговій нараді-семінарі МОН України щодо обговорення особливостей вступної кампанії в умовах воєнного стану.
     У 2022 році передбачена подача електронних заяв через сайт https://vstup.edbo.gov.ua/
1. ОС Бакалавр на основі повної загальної середньої освіти:
  • за результатами Національного мультипредметного тесту (далі НМТ) https://testportal.gov.ua/osnovne-pro-nmt/ та розгляду мотиваційного листа (далі МЛ) або за результатами ЗНО 2019-2021 рр. https://nubip.edu.ua/node/19922 та розгляду МЛ. Вступники можуть подати до п’яти заяв на місця державного замовлення, а також до двадцяти заяв на небюджетні конкурсні пропозиції.
 
2. ОС Бакалавр на основі освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста, освітньо-професійного ступеня фахового молодшого бакалавра, освітнього ступеня молодшого бакалавра:
  • для вступу на місця державного замовлення – НМТ з української мови або ЗНО 2019-2021 років з української мови та літератури/української мови (перший предмет) та НМТ з математики або ЗНО з математики 2019-2021 років (другий предмет) та розгляду МЛ;
  • для вступу на місця за кошти фізичних або юридичних осіб – визначеного Правилами прийому одного предмету НМТ або ЗНО 2019-2021 років (перший предмет) та одного предмету НМТ або ЗНО 2019-2021 років на вибір вступника (другий предмет) та розгляду МЛ.
 
3. ОС Магістр на основі ОС Бакалавр:
  • за результатами магістерського тесту навчальної компетентності https://testportal.gov.ua/vstupni-do-magistratury/, фахового вступного випробування та розгляду МЛ (спеціальності 051 Економіка, 061 Журналістика, 071 Облік і оподаткування, 072 Фінанси, банківська справа і страхування, 073 Менеджмент, 075 Маркетинг, 076 Підприємництво, торгівля та біржова діяльність, 281 Публічне управління та адміністрування та 291 Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії) (бюджет та контракт);
  • за результатами магістерського комплексного тесту (іноземна мова та право) https://testportal.gov.ua/vstupni-do-magistratury/ та розгляду МЛ для спеціальності 081 Право;
  • для вступу на всі інші спеціальності: за результатами фахового вступного випробування та розгляду МЛ при вступі на місця державного замовлення; лише за результатами розгляду МЛ при вступі на місця за кошти фізичних або юридичних осіб.
     На нараді-семінарі були розглянуті й інші питання щодо проведення Вступної кампанії у 2022 році. Ряд важливих питань ще потребують уточнення, тому чекаємо наступної зустрічі для їх кінцевого вирішення.
 
Оксана Гончарук,
заступник відповідального секретаря

приймальної комісії  

 
 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook