Славутські лісівники облаштовують місця для відпочинку та «спілкування» з природою

26 травня 2022 року
СЛАВУТА.city

 На Славутчині створюються нові рекреаційні зони, які облаштовуватимуть за європейськими стандартами. Рекреаційні майданчики будуть оснащені всім необхідним для якісного дозвілля у родинному колі та в дружній компанії. Лісівники допомагають людям відійти від стресу та спробувати трохи «полікувати» їх спілкуванням з природою, – зазначають у “Славутському лісгоспі”.

Як повідомляє сайт «Хмельниччина.Північ», ініціативна група працівників лісгоспу систематично розробляє та впроваджує у життя інклюзивні природоохоронні міні-проєкти для розвитку громади. Зокрема розроблено черговий проєкт «Екологічна стежка як форма здійснення лісового туризму на території Славутської ТГ». Він визнаний переможцем у конкурсі громадського бюджету та отримав фінансування.

– Створення цікавих туристичних маршрутів є одним із дієвих способів залучення туристів до самостійного пізнання природи. Екологічна стежка є основною формою реалізації лісового туризму, а також базою створення комплексного екотуристичного продукту. Цей визначений туристичний маршрут об’єднує село Голики Варварівського старостату, на якому розташовані унікальні та типові об’єкти, а також пролягає через державний лісовий фонд чотирьох лісництв та виходить на північну околицю міста, – розповідає лісничий “Варварівського лісництва”.

Крім того, на стежці планується облаштування лісового джерела, кількох цікавих місць для відпочинку з лісовими меблями, столиками із стільцями з пнів, альтанок та інформаційних стендів.

– Створення екологічної стежки урізноманітнить буденне життя мешканців та гостей нашого міста, додасть нового колориту спілкуванню з природою, привабить туристів помилуватись чудовими краєвидами, спілкуванням з «братами нашими меншими», поринути у затишну атмосферу чудового лісу, створить надзвичайний емоційний стан для відпочиваючих, – додають у “Славутському лісовому господарстві”.

Однак, у лісгоспі наголошують, що наразі, під час воєнного стану, заборонено відвідування та в’їзд до лісу громадян, за винятком військових, правоохоронців, лісівників та органів місцевої влади. Відпочивати дозволено лише на спеціально облаштованих для цього рекреаційних пунктах при дорозі.

 

Джерело: СЛАВУТА.city. https://slavuta.city/articles/214670/slavutski-lisivniki-oblashtovuyut-miscya-dlya-vidpochinku-ta-spilkuvannya-z-prirodoyu

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook