Члени гуртка «Інвестор» відвідали лекції провідних фінансистів

18 квітня 2022, 14:28

 

 

 
    В квітні місяці члени гуртка «Інвестор» відвідали лекції провідних фінансистів України, які були організовані кафедрою фінансів. Актуальна тематика: «Шляхи відновлення та стабілізації економіки на макро- і мікрорівні після Перемоги України».
   Першою була лекція фінансового менеджере корпорації ЕРАМ Валерія Школика. У ході лекції Валерій розповів, як його корпорація працює в ІТ-галузі та зараз допомагає Україні під час війни. Лектор-практик зазначив, що даними ІТ Асоціації України, лише з початку війни ІТ-компанії сплатили понад 183 млн гривень податків наперед, виділили 352 млн гривень на гуманітарні цілі на 175 млн гривень на ЗСУ. Означене стало вагомим фінансовим підґрунтям щодо наповнення бюджету нашої держави. При цьому акцентовано, що галузь ІТ прагне допомогти для післявоєнної розбудови економіки України  Валерій відмітив, що на сьогодні в кожному із нас живе 2 особистості – людина-волонтер і людина-спеціаліст, ІТ спеціалісти долучаються до створення волонтерських сайтів, чат-ботів і застосунків, корисних в умовах війни. Далі лектор зупинився на питаннях формування грошового потоку в корпорації ЕРАМ, представив основні етапи формування грошового потоку, розглянув питання їх оптимізації і синхронізації в часі. Не обійшов увагою питання оподаткування в компанії.

     Спікером ще однієї лекції був фінансовий менеджер ТОВ «СНЕК ПРОДАКШН» Михайло Кіяшка, який, в першу чергу, зазначив про шляхи відновлення економіки підприємств України після нашої Перемоги. Про те, що потрібно буде повністю перебудувати бізнес свідчить той факт, що виробничі потужності товариства зосереджені у Дніпропетровському регіоні. Доповідач зазначив, що актуальною є підтримка українських національних та локальних підприємств (з кінцевим бенефіціарним власником в Україні), зокрема
місцевого бізнесу та сервісів, які працюють на регіональному рівні. Сотні новостворених чи релокованих підприємств потребують збуту власної продукції та послуг – наш патріотичний обов’язок підтримати їх фінансово. Малі та середні підприємства завжди були, є та будуть основою нашої економіки. У своїй доповіді Михайло також зазначив, що дуже важливою ланкою щодо післявоєнної розбудови України є аграрний бізнес. Від розвитку якого залежить продовольча безпека країни та світу в цілому.

 

    Основну увагу лектор звернув на управління капіталом підприємства, зокрема засновниками якого є корпоративні фонди. Він відмітив, що одним із найбільш стримуючих факторів для розвитку венчурного капіталу в Україні виступає низький рівень розвитку організованого фондового ринку та корпоративної культури, що ускладнює вихід венчурних інвесторів із проєкту.
 

     Члени гуртка та колектив кафедри фінансів подякували лекторам за доречну та актуальну інформацію, яка дозволила осмислити шляхи подолання структурних шоків для економіки України, визначити місце фінансиста, основні напрямки відновлення, стабілізації та розвитку нашої країни.
Вероніка Скуратівська,
член наукового гуртка
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook