Ректорат: підсумкова форма атестації студентів випускових курсів, зарахування результатів неформальної освіти та загальноуніверситетський День відкритих дверей

22 квітня 2022 року
     22 квітня 2022 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання ректорату. На початку очільник університету представив нового керівника Ірпінського фахового коледжу Дмитра Костюка та подякував Наталії Ільченко за роботу. Перед колективом стоять серйозні завдання, потрібно ліквідувати наслідки обстрілів будівель закладу освіти, унормувати навчальний процес тощо.

     Начальник навчального відділу Ярослав Рудик представив порядок визнання університетом результатів навчання, здобутих шляхом неформально та інформальної освіти. Ця процедура передбачена для студентів, які навчалися у відокремлених підрозділів, переводяться з інших закладів вищої освіти, мають відповідні підтверджуючі документи про проходження певних стажувань, онлайн курсів, семінарів, програм підвищення кваліфікації тощо. Кількість дисциплін, які можуть бути зараховані, має не перевищувати 25% загальної кількості. Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук звернув увагу на передбаченні можливості зарахування дисциплін не тільки тих, назва яких співпадає на 100%, але й тих, які співпадають за змістом. Це дозволить врахувати навчання студентів за міжнародними програмами академічних обмінів. Декан факультету інформаційних технологій закцентував на якості курсів, які проходили студенти, аби вони не були слабкіші за розроблені нашими викладачами.

     Про проведення підсумкової атестації у студентів четвертого курсу бакалаврату також доповів начальник навчального відділу Ярослав Рудик. Згідно з роз’ясненням Міністерства освіти і науки України, ректорат запропонував на кількох спеціальностях змінив форму атестації на атестаційний екзамен. Для частини спеціальностей підсумковою формою атестації залишається захист бакалаврської роботи. Для магістрів – залишилася магістерська робота. Остаточно ці зміни будуть розглянуті на засіданні вченої ради університету.
     Результати проведення днів відкритих дверей на факультетах та в ННІ доповів директор ННЦ виховної роботи та соціального розвиту Геннадій Ржевський. Ці профорієнтаційні заходи відбулися в семи підрозділах, участь в них взяли більше 1400 абітурієнтів. Загальноуніверситетський День відкритих дверей онлайн відбудеться 5 травня 2022 року о 13 годині. Участь в ньому братимуть випускники шкіл, ліцеїв, гімназій, коледжів, інших закладів вищої освіти. Програма передбачає виступи ректора Станіслава Ніколаєнка, відповідального секретаря приймальної комісії Сергія Ковалевського, керівника студентського самоврядування Марини Когут. Кожний структурний підрозділ закріплений за певною адміністративно-територіальною одиницею, закладами освіти, випускників яких буде запрошено на День відкритих дверей.

     Про особливості правового статусу мобілізованих громадян та добровольців Сил територіальної оборони в умовах воєнного стану проінформував завідувач кафедри адміністративного та фінансового права Володимир Курило. Він акцентував увагу на гарантіях, які надає законодавство працівникам, під час виконання державних або громадських обов’язків. Зокрема, за призваними до лав Збройних Сил України зберігається місце роботи та середній місячний заробіток. Володимир Курило також зазначив, що згідно з діючим законодавством, доброволець – це військовослужбовець, який уклав контракт зі Збройними Силами та проходить службу в територіальній обороні. І тільки в такому трактуванні слід розуміти гарантії для осіб, на які вони поширюються.

     Учений секретар Оксана Барановська представила проект порядку денного засідання вченої ради університету, яке відбудеться 27 квітня о 13 годині в змішаному форматі. Центральним питанням буде доповідь ректора про невідкладні заходи щодо організації роботи університету в умовах воєнного стану. Також традиційно буде заслухана наукова доповідь, розглянуті рекомендації навчально-методичної ради, а також затверджені редакційних колегій наукових періодичних видань тощо.

     Ректорат розглянув і інші питання життєдіяльності університету.

Пресслужба
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook