Майбутні енергетики, автоматники та біомедичні інженери зустрілись онлайн на Дні відкритих дверей ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України

17 квітня 2022 року

     ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження організував та провів День відкритих дверей в дистанційному форматі. Технічна підтримка онлайн трансляції передбачала можливість прямого ефіру на сторінках соцмереж Facebook, Instagram.
    Впродовж інформаційно насиченого вебінару представники інституту намагались донести потенційним абітурієнтам, батькам, усім охочим про особливості підготовки студентів за інженерними спеціальностями ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження 141 «Електроенергетика, електротехніка і електромеханіка», 144 «Теплоенергетика», 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології», 163 «Біомедична інженерія».

     Відкрив зібрання директор ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження Віктор Каплун. Його коротке повідомлення містило відповіді на актуальні питання абітурієнтів, зокрема риторичне: «А чому ми повинні обрати саме вас?».

 

   Також директор поінформував аудиторію майбутніх вступників, яких приєдналося понад 200 осіб, про особливості цьогорічних умов прийому на інженерні спеціальності в умовах воєнного стану.

    Учасники здійснили віртуальну прогулянку лабораторіями нашого інституту. Майбутні студенти мали можливість побачити сучасне обладнання, на якому студенти виконують лабораторні роботи, в тому числі і під час інтерактивних занять.

    Далі сценарний план передбачав презентації спеціальностей та освітніх програм завідувачами випускових кафедр та гарантів Володимира Козирського, Євгена Антипова, Віталія Лисенка та Лариси Нікіфорової.

     За традицією, яка склалася за останні роки, на захід були запрошені наші випускники – відомі фахівці у сфері енергетики та автоматики, керівники провідних національних компаній, працівники іноземних підприємств: Олег Самчук, голова правління «Черкасиобленерго», голова ради роботодавців ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження; Андрій Семенчук, представник компанії «ДТЕК-мережі»; Яцек Скудлярські, представник Варшавського університету наук про життя; Олександр Трохимець, голова комітету з енергетичного права Національної асоціації адвокатів, член ради роботодавців ради; Євгеній Чернишенко, президент асоціації «Теплиці України», член ради роботодавців інституту; Олександр Задорожній, інженер-програміст компанії ASP; Володимир Ботвін, інженер з автоматизації німецької компанії.

    Олександр Трохимець у своєму виступі зазначив, що вища освіта - це шлях до отримання роботи мрії. Наш інститут є базою для фундаментальної фізико-математичної підготовки. Поєднання інновацій практичного та міждисциплінарного навчання є запорука фахового успіху та кар’єрного зростання.

    За словами Андрія Семенчука, випускники ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження користуються великим попитом у компанії ДТЕК. Від поділився думкою, що дуальна форма навчання, нові місця практичного навчання є предметом важливої співпраці з інститутом.

    «Автоматники - це найбільш затребувані фахівці на ринку праці не тільки України, але й всієї Західної Європи», сказали майже в один голос випускники кафедри автоматики і робототехнічних систем Олександр Задорожній та Володимир Ботвін. Як показує їхній досвід – теоретична підготовка наших випускників часто навіть краща, ніж у наших іноземних колег. Треба тільки звернути більше уваги на мовну підготовку: інженер повинен знати щонайменше одну-дві мови країн Євросоюзу.

      Загалом учасниками заходу стали випускники фахових коледжів: Ірпінського, Немішаївського, Бережанського, Ніжинського, Глухівського, Прилуцького, Мигорощанського, Володимир-Волинського та інших.
    Низка загально-освітніх шкіл Київщини, Черкащини, Волині, Вінниччини, Прикарпаття були представлені своїми випускниками.

    ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження висловлює щиру подяку всім, хто завітав до нас на гостину.

    Потім були відповіді на питання учасників та анонс майбутнього заходу ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження.

    Ми запустили інноваційний освітній майданчик – фаховий акселератор «Енергетика і автоматика в умовах «зеленого» переходу», який спрямований на підготовку фахівців за участю менторів від найвідоміших роботодавців.

    Така програма, розрахована на неформальну освіту студентів, є унікальною.
    Як показало анкетування, багато учасників Дня відритих дверей, насамперед випускників коледжів, уже брали участь у попередніх вебінарах акселератора і саме там дізналися про інститут.

    Отож, наша наступна зустріч зовсім скоро, 20 квітня.

     На завершення всім говоримо: «До зустрічі»!
    Приходьте до нас, у професію на все життя!..

Лілія Мартинюк,
заступник директора, координатор з організації дозвілля студентів
ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook