Онлайн-навчання — це не наше «велике завтра», це наше «велике сьогодні»!

8 квітня 2022 року

 Донна Дж. Абернаті

Незважаючи на виклики сьогодення, які постали перед освітянами та науковцями, науково-педагогічні працівники юридичного факультету надають освітні послуги у встановленому обсязі та відповідно до затвердженого навчального плану та графіку освітнього процесу.

У теперішньому світі грамотність та можливість здобувати вищу освіту не є привілеєм, а є звичайним правом кожного громадянина. Якісна вища освіта є незамінним атрибутом цивілізованої, суверенної та незалежної держави. Країна агресор та божевільні дії диктатора уже другий місяць намагаються позбавити сотні тисяч здобувачів реалізації їхнього права, ворог вбиває не лише військових та мирних жителів, він вбиває майбутнє тих здобувачів, які ховаються від вибухів у бомбосховищах, і тих хто наразі в окупованих зонах, і тих хто змушений був покинути територію нашої держави.

В таких складних умовах керівництво та освітяни НУБіП України, зробили все, щоб відновити освітній процес та налаштувати дистанційне навчання максимально швидко, ефективно та долучити до нього всіх, хто має таку можливість. Саме така форма навчання є найбільш оптимальна та безпечна в умовах військового стану.

Уже майже місяць триває дистанційне навчання в умовах війни на юридичному факультеті. Надання якісних освітніх послуг у таких складних умовах стало власним фронтом і важливою місією для кожного НПП факультету. Тому, ще на початку березня, очільницею факультету Оленою Ярою було зорганізовано збори трудового колективу та зустрічі з усіма курсами здобувачів факультету для спільного погодження гнучких підходів до організації роботи та налаштування освітнього процесу, щоб він був комфортним для усіх його учасників. Щотижнево відбуваються онлайн засідання деканату та кафедр, зустрічі наставників зі здобувачами та постійне спілкування з усіма учасниками освітнього процесу в асинхронному режимі через використання інформаційного простору.

Для проведення навчальних занять у пригоді НПП корисними стали напрацюванні форми навчання під час пандемії коронавірусу. За можливості усі заняття відбуваються в онлайн режимі у хмарних сервісах, лише під час повітряної тривоги, відсутності у здобувачів інтернет сполучення, чи обмеження в ресурсах або перебування у бомбосховищах, виконання завдань організовується із застосуванням технологій дистанційного навчання через платформу Elern та у месенджерах (https://nubip.edu.ua/node/106362; https://nubip.edu.ua/node/106368

Хочеться відмітити, що наразі віртуальні зустрічі та спілкування зі здобувачами, особливо молодших курсів, дає їм розуміння, що попри усі труднощі у їхньому житті залишилось місце чомусь звичному, рідному, цікавому, стабільному та сталому. Саме тому завідувачкою кафедри Вірою Качур було відновлено щотижневі зустрічі наукового гуртка (https://nubip.edu.ua/node/106586)

Факультету вдалось налагодити освітній процес із застосуванням технологій дистанційного навчання і для здобувачів заочної форми здобуття освіти. За затвердженим графіком освітнього процесу проведено сесії для здобувачів 1-го, 2-го курсів та триває сесія у 3-го курсу і Магістрів 1-го року навчання. 29, 31 березня та 7 квітня екзаменаційна комісія провела атестаційні іспити для здобувачів заочної форми здобуття освіти ОС «Бакалавр» ОПП Право. Члени комісій позитивно оцінили рівень науково-теоретичної та практичної підготовки випускників. Хотілося б відмітити, що незважаючи на складну ситуацію у окупованих або щойно звільнених містах, усім здобувачі вдалося вийти на зв'язок, підтвердити свої знання та успішно скласти екзамен. Наразі підготовлено випускний наказ та замовлено документи про вищу освіту та плануємо випуски за графіком.

У здобувачів випускового 4 курсу денної форми здобуття освіти за графіком розпочинається заліково-екзаменаційна сесія, після завершення якої 6 тижнів триватиме виробнича практика з дисципліни «Цивільний процес». На жаль, практичне навчання відбуватиметься із застосуванням технологій дистанційного навчання, але маючи досвід попередніх років, кафедра цивільного та господарського права, зокрема доцент Марина Пушкар, підійшла  відповідально до наповнення ЕНК. Наразі ЕНК атестований, наповнений практичними завданнями (робота з реєстрами, підготовка та подання заяв, використання пошукових систем за різними видами та категоріями документів) та відео-роз’ясненнями до виконання, окрім того кожен студент готує звіт та захищає його.

Незважаючи на виклики, які постали перед усім українським народом, ми віримо, скоро все закінчиться, відбудуються міста, відновиться держава і звичний для нас освітній процес. Освітяни будуть навчати, а здобувачі вчитися!

Заступниця декана, Олена Улютіна

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook