Ректорат: продовжуємо навчальний процес, економимо фінанси та готуємося до вступної кампанії в умовах воєнного стану

25 березня 2022 року
    25 березня 2022 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання ректорату, присвячене діяльності НУБіП в умовах воєнного стану.

     Проректор з науково-педагогічної роботи Василь Шинкарук доповів про перебіг навчального процесу. Щотижневий аналіз відвідуваності засвідчує, що явка студентів досить висока, зривів занять не зафіксовано – всі вони проходять згідно з розкладом. До 1 квітня має проти проміжна атестація студентів. На всіх факультетах та ННІ для випускників бакалаврату відмінений захист випускових робіт, студенти складатимуть комплексний іспит.

     Декани факультетів економічного Анатолій Діброва, тваринництва та водних біоресурсів Руслан Кононенко, інформаційних технологій Олена Глазунова, механіко-технологічного Вячеслав Братішко, захисту рослин, біотехнологій та екології Юлія Коломієць проінформували про хід навчального процесу в підрозділах. Усі викладачі перебувають на зв’язку, проводять заняття. У своїй переважній більшості студенти різними засобами зв’язку беруть участь в навчальному процесі. З частиною студентів, які перебувають на тимчасово окупованих територіях, поки що зв’язок не встановлений. Нагальним питанням є проведення екзаменаційної сесії та її організація. Наявний час буде використаний для того, щоб кожен студент мав змогу складати іспити.

     Проректор Василь Шинкарук зупинився на ситуації у відокремлених підрозділах. Ірпінський фаховий коледж переміщений у м. Заліщики, а Немішаєвський фаховий коледж – у м. Бережани, яки продовжать свою діяльність на базі наших підроздлів у відповідних містах. В решті коледжів навчання триває в дистанційному форматі. Також проректор зазначив, що коледжі, які розміщені на заході України, прийняли понад 500 внутрішньопереміщених осіб – співробітників і студентів інших коледжів нашої структури та базового закладу.

     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук доповів про фінансово-економічну ситуацію в університеті. На сьогодні казначейство здійснює транзакції обмежено, лише за захищеними статтями. Бухгалтерською службою нарахована заробітна плата за березень місяць, очікується її надходження на банківські картки. Аналогічна ситуація і з стипендією. Вадим Ткачук зупинився на новелах трудового законодавства, які затвердила Верховна Рада, зокрема щодо подовження робочого тижня, право роботодавцям відмовляти у наданні відпусток тощо. Проректор наголосив, що у березні всі науково-педагогічні працівники та співробітники отримують заробітну плату на рівні лютого. У квітні ж за поданнями керівників підрозділів та служб частина викладачів та працівників, які не можуть виконувати роботу, будуть переведені на простій та отримають, як визначено постановою уряду 2/3 посадового окладу для науково-педагогічних працівників та оклад – для співробітників. Вадим Ткачук звернув увагу на інформаційну безпеку та необхідність перенесення даних в хмари.

     Проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша проінформував про організацію побутових умов для мешканців кампусу, які залишилися в гуртожитках. В університеті працює соціально-психологічна служба, для мешканців гуртожитків організовуються патріотичні і спортивні заходи.

     Проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Вадим Кондратюк доповів про виконання 53 наукових проектів дослідниками університету в поточному році. За кожною тематикою сформовані штатні розписи, зараховані виконавці, дослідження тривають.

   Відповідальний секретар приймальної комісії Сергій Ковалевський доповів, що для участі в олімпіаді до вступу в університет зареєструвалися більше 1200 абітурієнтів.
     Голова наглядової ради Микола Томенко зазначив, що НУБіП дає гарний приклад організованості, тримає стрій, є лідерами у проведенні навчання в умовах воєнного стану, а маємо ще й відстояти державний інтерес при організації вступної кампанії.

     Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко озвучив кілька спільних завдань. Через секвестр державного бюджету потрібно значно скоротити витрати. Кожен керівник підрозділу повинен подавати приклад організованості, демонструвати свої вміння та генерувати впевненість. Надважливим на сьогоднішній день є здійснення всього комплексу заходів, пов’язаних з випуском бакалаврів та вступу до магістратури, передачею всіх необхідних даних до ЄДЕБО. У зв’язку з воєнним станом ціни на навчання цього року підніматися не будуть, а керівники факультетів та ННІ мають внести пропозиції з їх корегування. Колектив не має збавляти темпів профорієнтаційної роботи, залучати слухачів на підготовчі курси та до участі в олімпіаді. Кожен декан, директор, завідувач кафедрою відповідає за збереження матеріально-технічної бази. Інформацію, навчальні матеріали тощо слід терміново перевести в хмарні сховища. Міжнародна співпраця також має продовжуватися на паритетних засадах. Навчально-дослідні господарства концентрують свою діяльність на проведенні посівної кампанії. Факультети та ННІ активно продовжують співпрацю і підтримку відокремлених підрозділів. І на завершення – готуємося до відзначення 124-річниці alma mater.

     Ректорат розглянув і інші питання життєдіяльності університету.

Пресслужба
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook