Старостат та засідання із завідувачами кафедр факультету аграрного менеджменту: кожний має виконувати свої обов’язки максимально ефективно

22 березня 2022 року

   Особливості організації освітнього процесу в умовах військового стану обговорили зі старостами академічних груп факультету аграрного менеджменту.

   Розпочав зустріч декан факультету Анатолій Остапчук, який зазначив, що маємо розуміти умови, в яких живемо, коректно і з повною витримкою, холодним розумом реагувати на виклики. Кожний має виконувати свої обов'язки максимально ефективно. Звичайно, існують труднощі з долученням до освітнього процесу студенти, які знаходяться в зоні активних бойових дій або в стані переміщення, виїхали закордон, але в такий важкий для країни час, маємо максимально займатися кожний своєю справою. Тому, декан закликав максимально долучатися до дистанційних занять враховуючи ситуацію у місці знаходження студента. У регіонах, де зруйновано освітню інфраструктуру, відбуваються постійні обстріли, оголошується повітряна тривога, головну увагу слід зосередити на самостійній роботі з навчальними матеріалами у зручний для цього час. У такій ситуації викладачі більше часу приділяють індивідуальному консультуванню студентів.

   До засідання також долучився Олександр Лабенко, директор ННЦ міжнародної діяльності, оскільки близько 50 студентів факультету вимушені були виїхати за кордон на період військового стану та багато хто з них цікавляться можливістю навчання у вузах-партнерах Національного університету біоресурсів і природокористування України. Старостам  анонсовано актуальну інформацію, яка висвітлюється на сайті університету https://nubip.edu.ua/node/13,  щодо можливості закінчити семестр в Університеті прикладних наук Вайенштефан-Трісдорф, у Словацькому аграрному університеті в  Нітрі, взяти участь у відборі на навчання по програмі обміну Erasmus + на 2022-2023 навчальний рік. Також, спікер дав відповідь на запитання щодо особливостей оформлення необхідних документів.

   Заступник декана Людмила Чорненька довела до відома старост академічних груп зміст наказу ректора університету Станіслава Ніколаєнка від 18 березня 2022 р. № 160 «Про завершення другого семестру 2021-2022 н.р.» та відмітила, що тривалість навчальних занять у весняному семестрі продовжено на один тиждень з 16 по 20 травня 2022 року.
   Заступник декана Лариса Карпенко подякувала старостам за своєчасність в поданні різного роду звітності щодо організації освітнього процесу в дистанційному форматі. Зазначила, що обов’язково маємо  підтримувати  контакт з усіма студентами групи, різними шляхами намагатися встановити зв’язок, щоб жоден не лишався поза увагою. Інформувати адміністрацію факультету про проблеми що виникають з навчанням та забезпеченням життєдіяльності в період військового стану.
   Староста 3 курсу Станіслава Костромєєва зазначила, що нині час важкий, аби підтримати економіку й майбутнє кожного з нас потрібно працювати й користуватися різними послугами. Тому висловила слова подяки адміністрації університету та  колективу факультету  в тому, що в такий важкий для країни час учасники освітнього процесу не залишились поза увагою, навчання відновлено, постійно підтримується зв'язок зі студентами та надається допомога у вирішенні різних життєвих ситуацій. 
   Старости доповіли про ситуації в академічних групах, надавши інформацію по кожному з одногрупників. Частина студентів не мають найменшої змоги підключитися до мережі Internet, інша частина зараз в регіонах, де спокійніше, деяким студентам складніше налаштуватися на навчання через важкий емоційний стан. Також на зустрічі обговорили інші питання навчального та виховного процесу.

 

   Того ж дня була проведена координаційна зустріч із завідувачами кафедр факультету аграрного менеджменту. 

   Декан факультету Анатолій Остапчук звернувся до присутніх із закликом максимальної уваги до студентів не лише під час проведення занять, а й при зустрічах з наставниками академічних груп та завідувачами кафедр.

   Анатолій Дмитрович зазначив, що студенти в повному обсязі мають бути забезпечені навчальними матеріалами, які повинні знаходитись не лише на навчально-інформаційному порталі НУБіП, а й бути надіслані студентам на електронні скриньки та месенджери. Мотивація до навчання, забезпечення методичними матеріалами, моральна підтримка кожного студента – основні завдання сьогодення.
   На засіданні також обговорили можливі сценарії проведення сесії для студентів усіх курсів заочної форми навчання, включаючи контингент Боярського та  Бобровицького фахових коледжів.
   Заступник декана Людмила Чорненька довела до відома розпорядження проректора з науково-педагогічної роботи Василя Шинкарука від 20.03.2022 р. № 4 щодо надання інформації для каталогів навчальних планів і програм підготовки бакалаврів і магістрів у НУБіП України в 2022-2023 н.р. та розпорядження від 21.03.22 р. № 5 щодо подання до 23.04.2022 р. інформації в електронній формі для каталогів освітніх програм бакалаврів та магістрів.
   Заступник декана Лариса Карпенко ознайомила з наказом Міністерства освіти і науки України № 265 від 21.03.2022 року «Про проведення атестації випускників закладів фахової передвищої, вищої освіти» відповідно до якого керівникам закладів фахової передвищої, вищої освіти дозволено самостійно визначати форми атестації здобувачів фахової передвищої, вищої освіти у 2022 році.

  

   Завідувачі кафедр прозвітували про забезпечення викладання дисциплін у 2 семестрі 2021-2022 навчального року науково-педагогічними працівниками, де було зазначено, що викладачі стовідсотково проводять лекції та практичні заняття, наставники постійно підтримують зв’язок зі студентами ввірених академічних груп.  
Людмила Чорненька, Лариса Карпенко
заступники декана факультету 
аграрного менеджменту
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook