Перше засідання кафедри готельно-ресторанної справи та туризму у 2022 році

1 лютого 2022 року

       31 січня 2022 р. відбулось перше засідання кафедри готельно-ресторанної справи та туризму в 2022 р., за головування д.е.н., проф. Левицької І.В. На порядку денному розглядались питання про стан наповнення ЕНК на платформі Elearn; про результати І етапу Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт; про стан виконання Наказу ректора №1325 від 03.12.2021р. «Про проведення самоаналізу освітніх програм».

      Згідно наказу ректора від 31.01.2022 р. № 66 з 7 по 25 лютого 2022 року освітній процес в Університеті проводитиметься у дистанційному форматі для усіх здобувачів вищої освіти денної та заочної форм навчання усіх курсів, освітніх ступенів та освітніх програм підготовки бакалаврів і магістрів (за рекомендаціями Міністерства освіти і науки України (лист Міністерства освіти і науки України № 1/1266- 22 від 25.01.2022 р. щодо дотримання карантинних обмежень). В даних умовах як ніколи є актуальним і необхідним максимально якісного наповнення електронних навчальних курсів на дистанційній платформа Elearn. Про що, черговий раз нагадала завідувач кафедри д.е.н., проф. Левицька І.В. та гаранти освітніх програм к.е.н., доц. Кудінова І.П. (ОП «Туризм») та к.е.н. Гопкало Л.М. (ОП «Готельно-ресторанна справа»), які безпосередньо відповідають за реалізацію та якість відповідних освітніх програм.

     Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 05.11.2021 р. № 1179 «Про проведення Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей у 2021/2022 навчальному році» на кафедрі готельно-ресторанної справи та туризму був проведений І етап конкурсу студентських наукових робіт.
Мета проведення конкурсу є сприяння реалізації здібностей обдарованих студентів, стимулювання їх до творчого самовдосконалення, розкриття та використання наукового потенціалу. На розсуд комісії студенти спеціальностей 241 «Готельно-ресторанна справа», 242 «Туризм» та 073 «Менеджмент» ОП «Управління туристичним та готельно-ресторанним бізнесом» представили різнопланові та неординарні дослідження. Всього було заслухано 23 роботи. Крім того, 3 роботи були представлені для майбутньої участі в Міжнародному конкурсі студентських наукових робіт «Black Sea Science». Результати конкурсу, які були затверджені на засіданні кафедри наступні:

 

Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт

п/п

ПІБ студента

Науковий керівник

Назва роботи

Спеціальність

1.

Нечепоренко

Анастасія

Олександрівна

д.е.н., проф.

Левицька І.В.

Бізнес-проект лікувально-оздоровчого комплексу «Bad Burnas»

Готельно-ресторанна справа

 

2.

Нестеренко

Ольга

Анатоліївна

д.е.н., проф.

Левицька І.В.

Проект альпготелю у м. Яремче»

3.

Цуканова

Анастасія 

Олександрівна

д.е.н., проф.

Левицька І.В.

Розробка ронцепції розвитку арт-готелю

4.

Гвоздік

Анастасія

Григоріївна

д.е.н., проф.

Левицька І.В.

Соціальна адаптація людей з особливими потребами засобами рекреації і туризму

Туризм

5.

Грищенко

Олександра

Сергіївна

к.е.н., доц.

Кудінова І.П.

 
Медичний туризм як актуальний тренд сучасного розвитку сфери туризму в Україні

6.

Хилюк

Аміна

Миколаївна

к.е.н., доц.

Кудінова І.П.

Кадрове забезпечення туризму в коронакризовий період

7.

Брик

Діана

Вікторівна

д.е.н., проф.

Левицька І.В.

Впровадження концепції логістики в систему управління  підприємством

Логістика

8.

Хоменко

Ольга

Миколаївна

д.е.н., проф.

Левицька І.В.

Управління розвитком спортивно-оздоровчого туризму

Управління спортивно-оздоровчою діяльністю

9.

Мельник

Анастасія

Валентинівна,

 

Кондратовець

Данило

Валерійович

к.е.н., доц.

Кудінова І.П.

Сучасний стан та перспективи розвитку гірськолижного туризму в західному регіоні України

 

10.

Кононенко

Юлія

Євгенівна,

 

Рева

Єгор

Олегович

к.е.н., доц.

Кудінова І.П.

Сучасні тенденції розвитку екстремального туризму

 

11.

Гвоздік

Анастасія

Григоріївна

д.е.н., проф.

Левицька І.В.

Інноваційний підхід до системи управління якістю послуг на підприємствах сервісу

Менеджмент

12.

Жук

Карина

Юріївна

к.е.н., доц.

Москвічова О.С.

Принципи соціальної відповідальності в туристичному бізнесі

Економіка бізнесу

13.

Григорович

Вікторія

Сергіївна

к.е.н., доц.

Москвічова О.С.

Система  оцінювання  персоналу  в  управлінні  туристичним підприємством

Управління персоналом і економіка праці

14.

Чос

Руслан

Сергійович

к.е.н., доц.

Москвічова О.С.

Сучасні технології енергозбереження на підприємствах готельного господарства

Екологія

15.

Чорнокінь

Марія

Андріївна

к.е.н., доц.

Москвічова О.С.

Екологізація, як тенденція розвитку сучасного готельного господарства

Актуальні питання співробітництва з Європейським Союзом

16.

Кантур

Максим

Юрійович

к.е.н., доц.

Кудінова І.П

Конкурентоспроможність в туризмі як провідний напрям сталого розвитку

Управління у сфері економічної конкуренції

17.

Шкварун

Любов

Ігорівна

к.е.н., доц.

Гопкало Л.М.

 

к.т.н., доц.

Попова С.Ю

Управління якістю готельного сервісу

Управління у сфері економічної конкуренції

18.

Андруханінко В.Д.

к.е.н., доц.

Гопкало Л.М.

 

к.т.н., доц.

Попова С.Ю.

Конкурентоспроможність у ресторанному бізнесі

 

19.

Лохманюк Д.І.

к.е.н., доц.

Гопкало Л.М.

 

к.т.н., доц.

Попова С.Ю.

Розробка конкурентної стратегії підприємства ресторанного бізнесу

20.

Верета

Єлизавета

Вікторівна,

 

Мороз

Вадим

Валерійович

к.е.н., доц.

Кудінова І.П

Організація консультаційного забезпечення сталого розвитку сільських територій

21

Шуригіна

Каріна

Віталіївна,

 

Теплюк

Каріна

Вадимівна

к.е.н., доц.

Кудінова І.П

Формування конкурентної свідомості учасників ринкових відносин у сфері кооперації

22.

Хижук

Яна

Андріївна

к.е.н., доц.

Кудінова І.П

Інформаційно-консультаційне забезпечення організації органічного виробництва

Менеджмент природоохоронної діяльності

23.

Вітів

Іванна Володимирівна

к.т.н., доц.

Попова С.Ю.

Перспективи використання знежиреної молочної сировини у технологіях виробництва хлібобулочних виробів

«Інноваційні ресторанні технології»

Міжнародний конкурс студентських наукових робіт «Black Sea Science»

1

Дубінська

Ганна

Олегівна

д.е.н., проф.

Левицька І.В.

Phd, Malgorzata Bogusz

Conceptual approach to motivation and stimulation of enterprise personnel

Економіка і управління

2

Швень

Анастасія

к.т.н., доц. Попова С.Ю.

к.е.н., доц. Гопкало Л.М.

Phd, Yulya Korchagina

Improving the technology of yeast dough made in an accelerated way

Харчова наука і технології

3

Іван Надкерничний

д.т.н., проф.

Бандура В.М.

Phd Sree Gundebommu

Development of energy-efficient vibration plant for drying sunflower seeds based on infrared radiation

 

Енергетика та енергоефективність

       В ході жвавої дискусії та обговорення кращі наукові роботи були рекомендовані до участі у ІІ турі Всеукраїнського конкурсу наукових робіт за відповідними галузями знань і спеціальностями та Міжнародному конкурсі студентських наукових робіт «Black Sea Science» відповідно.
       Слід зауважити, що кафедра готельно-ресторанної справи та туризму продемонструвала в 2022 р. значну динаміку у підготовці студентів до участі у конкурсах наукових робіт, адже у 2017 р. був підготовлений лише 1 студент, у 2018 р. – 2 ст.; у 2019-2020 р.р. – по 3 ст.; у 2021 р. – 5 ст.; 2022 р. – 23 ст. В Міжнародному конкурсі студентських наукових робіт «Black Sea Science» взагалі участь береться уперше.
      Також, одним із вагомих питань, якому було приділено увагу на засіданні кафедри було - про стан виконання Наказу ректора №1325 від 03.12.2021р. «Про проведення самоаналізу освітніх програм».
       З метою підвищення якості підготовки фахівців, на виконання вимог наказу МОН України від 11.07.2019 р. №977 «Про затвердження Положення про акредитацію освітніх програм, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти» та «Положення про освітні програми НУБіП України» затвердженого Вченою радою НУБіП України від 28.02.2018 р., протокол №7.
     Питання проведення змістовного самоаналізу для кафедри є актуальним, адже в наступному році передбачається проходження первинної акредитаційної експертизи ОП «Готельно-ресторанний бізнес» спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти. Формування звіту із самоаналізу викликало жваве обговорення та вирішення нагальних питань серед викладачів кафедри.


Москвічова О.С., к.е.н., доцент,
доцент кафедри готельно-ресторанної справи та туризму

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook