Факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК запрошує на навчання випускників Львівщини
Вся родина факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК протягом кожного календарного року невпинно працює в напрямку проведення профорієнтаційної роботи серед учнів шкіл та студентів коледжів, технікумів, училищ для залучення їх до вступу до НУБіП України.
Січень місяць відрізняється від інших тим, що є більше часу і можливостей відвідати навчальні заклади, щоб запросити випускників спочатку в гості до нашого вишу, а пізніше стати повноцінними студентами університету. Саме таким чином працює кожен викладач, кожен співробітник чи студент факультету. Так, доцент Марія Жеплінська відвідала рідну школу, в якій колись навчалася, а саме Вороблевицький загальноосвітній заклад середньої освіти І-ІІІ ступенів та Самбірський фаховий медичний коледж, що розташовані у Львівській області.
Зважаючи, що в зимовий період циркулюють гостро-вірусні інфекції, учнів в школі було небагато, але навіть ті, які були присутні, виявили зацікавленість щодо продовження навчання в Національному університеті біоресурсів і природокористування України. Розмова з випускниками школи виявилася невимушеною, бо діти, яких колись я змогла бачити ще малесенькими, вже виросли і на рівних можуть розмовляти і задавати запитання, що їх цікавлять. Рекламна продукція плюс переваги навчання в одному з найкращих ЗВО України, компактне розміщення корпусів в університеті та гуртожитків, можливість навчатися у фахівців з високою кваліфікацією та сучасною матеріально-технічною базою, проходити виробничу практику за кордоном, паралельно навчатися на військовій кафедрі, використовувати з користю бібліотечний фонд, співати і танцювати (а це в Західній Україні вміють!), спортивні хобі перетворювати в професіональний спорт – все це спонукає до того, щоб вступати до НУБіП України. Під час спільної розмови дехто з учнів навіть встиг зареєструватися на олімпіаду, що кожної весни відбувається в університеті.
Також планувалася очна зустріч з випускниками Самбірського фахового медичного коледжу, проте теперішня епідемічна обстановка дозволила лише поспілкуватися із заступником директора коледжу з виховної роботи Іриною Швед та завідувачем фельдшерсько-акушерським відділенням Євгеном Герасимчуком з подальшим проведенням в дистанційному режимі зустрічі з студентами.
Саме таким чином 27 січня відбулася онлайн-зустріч декана факультету, професора Лариси Баль-Прилипко, доцента Марії Жеплінської та асистента Тетяни Розбицької зі сторони представників від факультету та Євгеном Герасимчуком та студентами медичного коледжу.
Наша чарівна декан познайомилася з учасниками відеоконференції та розповіла про нову спеціальність 229 «Громадське здоров’я», на яку запропонувала вступати всім присутнім студентам. Освітня програма «Нутриціологія здорового харчування» єдина в Україні і на теперішній час дуже затребувана, бо здорове харчування в останні роки набуло іншого, більш важливого значення. Така медична спеціальність є тільки в нашому університеті, заняття проводять доктори та кандидати медичних наук, які більше віддають перевагу виїзним заняттях для отримання практичної підготовки, участі в круглих столах, міжнародних конференціях з дієтології, навчання в університетах-партнерах факультету за кордоном, де ця спеціальність вже отримала постійну приписку протягом останнього десятиліття – такі основні аргументи надала Лариса Баль-Прилипко. І звичайно запросила відвідати разом з батьками факультет, щоб на власні очі побачити все почуте.
Презентацію про правила вступу в цьому році до нашого університету провела доцент Марія Жеплінська, а про проживання в гуртожитку та навчання за кордоном розповіла заступник декана з виховної роботи Тетяна Розбицька.
Євген Герасимчук подякув декану та викладачам факультету за змістовну розповідь про університет, факультет та спеціальності, на які можна вступати за скороченим терміном навчання, і після відповідей на запитання студентів, зустріч закінчилася з надією на подальшу співпрацю між нашими закладами та вступ випускників Самбірського медичного коледжу в НУБіП України.
Марія Жеплінська,
доцент кафедри процесів і обладнання
переробки продукції АПК