Ректорат: здоров’я і безпека колективу та старт олімпіади для вступників

4 січня 2022, 17:00
     4 січня 2022 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося перше в цьому році засідання ректорату. Як відмітив очільник університету, святкові дні проходять спокійно і дають нам час для певних роздумів, планування діяльності на майбутній період.

 

  

     Проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша зупинився на аналізі санітарно-епідеміологічної ситуації, за минулий тиждень серед членів колективу та студентства випадків захворювання на COVID-19 штабом не зафіксовано. Він акцентував увагу на прийнятті постанови Верховної Ради України щодо відзначення на державному рівні 125-річчя Національного університету біоресурсів і природокористування України. Відтепер це рішення парламенту потрібно наповнити змістом.

     Відповідальний секретар приймальної комісії Сергій Ковалевський анонсував початок реєстрації учасників цьогорічної олімпіади для вступу в університет. Вона триватиме до середини квітня, після чого відбудеться перший етап в дистанційному режимі. Нагадаємо, переможці олімпіади отримують до +20 додаткових балів до свого сертифікату ЗНО з обраного предмету. Також приймальна комісія очікує максимальні обсяги державного замовлення на цей рік, після чого розпочнеться формування конкурсної пропозиції для вступників.

     Учений секретар Оксана Барановська закцентувала на підбитті підсумків вченої ради та конференції трудового колективу, направленні звіту ректора Станіслава Ніколаєнка про діяльність університету в 2021 році до Міністерства освіти і науки, а також дотриманні номенклатури при подачі документів до архіву.

  

  

     Проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Вадим Кондратюк доповів про підготовку звіту про використання коштів базового фінансування науки, підготовку до участі та проведення І етапу Всеукраїнського студентського конкурсу наукових робіт, формування складів спеціалізованих вчених рад.

 

     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук зупинився на поточних питаннях затвердження штатного розпису, рейтингових показників діяльності науково-педагогічних працівників у 2021 році, кадрових питаннях. У фокусі також сплата за навчання та проживання в студентських гуртожитках, організація академічних обмінів за програмою ERASMUS+.

     Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко доповів про встановлення чергового теплового режиму в навчальних корпусах, продовження будівельних робіт на новому спортивному корпусі, ремонтах в гуртожитках.

     Проректор з науково-педагогічної роботи Василь Шинкарук закцентував на перебігу виборів в Заліщицькому та Бобровицькому коледжах, призначенні академічних стипендій, наборі на підготовче відділення. Також він озвучив пропозицію розпочати наступний навчальний семестр 7 лютого для студентів І-ІІ курсу в очному форматі, а для старшокурсників – дистанційно. Після шести тижнів навчання провести ротацію. Розглядається також можливість початку семестру 31 січня. Остаточно рішення буде прийнято з врахуванням епідеміологічної ситуації.

     Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко, дав ряд доручень. Сергію Кваші – надати пропозиції з формування територіальної оборони, організувати супровід рішення парламенту про відзначення 125-річниці університету. Валерію Іщенку – провести нараду щодо стану об’єктів укриття, внести пропозиції з економії енергоресурсів, більш активно продовжити ремонтні роботи в гуртожитках і навчальних корпусах. Василю Шинкаруку – уточнити графік проведення співбесід з керівниками ННІ, факультетів, відокремлених підрозділів, навчально-дослідних господарств, організувати процес ліквідації академічної заборгованості за результатами екзаменаційної сесії, продовжити активну профорієнтаційну роботу. Вадиму Ткачуку – інтенсифікувати оплату за навчання та спільно з директором студентського містечка Сергієм Стецюком організувати доплату за проживання в гуртожитках, внести пропозиції щодо продовження співпраці з Університетом Вагенінген та спланувати візит. Вадиму Кондратюку – сформувати пропозиції щодо напрямів наукових досліджень, контролювати процес подачі заявок на включення періодичних наукових видань університету до міжнародних наукометричних баз.

     Ректорат розглянув і інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook