Форум з екології та сталого розвитку

16 листопада 2021, 15:20

 

 

   10 листопада відбувся Форум з екології та сталого розвитку, де викладачі кафедри фінансів, докторанти та аспіранти взяли активну участь.

   Форум був організований за підтримки газети українських юристів «Юридична практика» та юридичною компанією «GRECO», яка розвиває юридичні практики у галузі екологічного та енергетичного права. Захід зібрав понад 100 учасників з різних куточків країни.

     В межах форуму відбулася дискусія із представниками держави та бізнесу на теми сталого розвитку, єдності бізнесу та держави, екологічних питань «зеленого розвитку».

   Партнер МЮФ Dentons Андрій Оленюк, зазначив, що питання законодавчої підтримки імплементації ініціатив сталого розвитку є однією з передумов залучення інвестиції із глобальних ринків капіталів, підвищення конкурентних відносин на ринках задіяних в Україні і як наслідок зростання економічного добробуту в державі.

   Про глобальні виклики, особливості та механізмі фінансування проектів сталого розвитку, стратегічні напрями мобілізації та використання фінансових ресурсів на цілі сталого розвитку розповів директор департаменту екологічного реінжинірингу та впровадження проєктів ресурсозбереження АБ «УКРГАЗБАНК» Олексій Савін.

   Народний депутат України Людмила Буймістер акцентувала увагу на тому, що в умовах зближення України з країнами Євросоюзу українські компанії повинні постійно підвищувати рівень якості продукції, створювати інноваційні технології, оптимізувати виробництво, розвивати зарубіжні ринки збуту, впроваджувати максимальну автоматизацію процесів і бути в тренді останніх напрямів і подій.
    З метою забезпечення захисту екології в нашій країні введені певні правила стосовно екологічної безпеки та охорони навколишнього природного середовища, за порушення яких, настає відповідальність. Радник голови правління з питань розвитку низьковуглецевих бізнесів та зеленого курсу ЄС Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» Олексій Рябчин зазначив, що відносини у сфері охорони навколишнього середовища і використання природних ресурсів урегульовано цілою низкою нормативно-правових актів, серед яких закони України «Про охорону навколишнього природного середовища», «Про охорону атмосферного повітря», а також Водний, Земельний та Лісовий кодекси. Проте громадяни і бізнес постійно порушують екологічні норми, а держава не спроможна належно на це впливати засобами юридичної відповідальності.

     Робота Форуму була насичена цікавими виступами, зустрічами, дискусіями, спілкуванням з однодумцями.
     Дякуємо організаторам за захід, проведений на такому високому рівні, та чекаємо подальших зустрічей!
 
Інна Долженко
доцент кафедри фінансів

 

 

 
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook