Проведено відкриту лекцію з дисципліни овочівництво для студентів спеціальності 201 Агрономія
З метою підвищення якості навчального процесу та згідно плану проведення відкритих лекцій дистанційно була прочитана відкрита лекція доцентом кафедри овочівництва і закритого ґрунту Кутовенко Вірою Богданівною з дисципліни овочівництво для студентів 3 курсу агробіологічного факультету.
Тема лекції – «Технологія вирощування моркви столової». Під час лекції було висвітлено народногосподарське значення та хімічний склад коренеплодів моркви столової, ґрунти і місце в сівозміні, підготовку ґрунту та удобрення, сучасний сортимент моркви столової, строки, способи, норми висіву насіння, догляд за рослинами та збирання врожаю і зберігання продукції.
Особливу увагу студентів лектор зосередила на технології вирощування коренеплодів моркви на ранню продукцію, для зберігання та переробки відповідно до вітчизняних стандартів – ДСТУ 6014:2008. Морква і буряк столовий. Технологія вирощування. Загальні вимоги. Лекція була добре структурована та супроводжувалася цікавою, насиченою презентацією та відео. В кінці лекції студентам було запропоновано висловити свої запитання.
Присутні науково-педагогічні працівники відзначили, що лекція доцента Кутовенко віри Богданівни мала високий науко-педагогічний рівень, системність та логічне викладення навчального матеріалу. Результати анкетування виявили позитивне враження присутніх.