Віртуальне знайомство школярів Київщини з кафедрою іноземної філології і перекладу

1 листопада 2021 року
У школах Києва розпочались канікули, і кафедра іноземної філології і перекладу гуманітарно-педагогічного факультету запросила учнів на віртуальну зустріч – до участі у семінарі «Відкриваємо Європу та європейські мови». Така тема семінару обрана не випадково, адже кафедра пропонує і забезпечує вивчення великої палітри європейських мов – німецької, французької, англійської, польської, італійської.
     Викладачі кафедри і студенти, які опановують професію перекладачів, познайомили школярів із переліком мов, які можна вивчити на кафедрі, ставши студентом НУБіП. Додаткові можливості пропонують Центр франкофонної освіти і культури та Центр полоністики, які функціонують на кафедрі іноземної філології і перекладу, а також Центр вивчення іноземних мов на гуманітарно-педагогічному факультеті.
    Особливо старанно до семінару готувались нинішні студенти – розповіді, презентації, відео. Дар’я Ткачук, Василина Приймак і Альбіна Лиходій представили Німеччину і перспективи вивчення німецької мови, а Вікторія Кузьменко й Анастасія Буряченко проінформували про власний досвід стажування у Франції та деякі цікавинки цієї країни.
 
    Приємно було, що віртуальний захід відвідали не тільки учні, а й вчителі. До зустрічі долучилась і Олена Петрівна Григоренко, завідувач методичного відділу КОКПНЗ «Мала академія наук учнівської молоді», координатор наукового відділення мовознавства. Під час спілкування були розглянуті також питання продовження співпраці з «Малою академією наук» у різних форматах.
     На завершення усі присутні висловили побажання, щоб наступна зустріч відбулась вже не онлайн, а в університетському кампусі, й сподівання, що це бажання здійсниться.
 
Світлана Амеліна,

завідувач кафедри іноземної філології і перекладу

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook