ГУНЬКО Сергій Миколайович
Доцент
Дисципліни за викладання яких є відповідальним: «Технологія зберігання та переробки продукції рослинництва», «Технологія виробництва продукції тваринництва та рослинництва», «Матеріально-технічна база з логістики продукції рослинництва», «Technology of crops and livestocks production», «Technology of storage and processing of crop production», «Продовольче підприємництво», «Крафтове виробництво продуктів з рослинної сировини»
Вища освіта: Закінчив Одеський технологічний інститут харчової промисловості ім. В.М. Ломоносова у 1993 році, інженер-технолог.
Тема кандидатської дисертації: «Комплексна мембрана технологія концентрування яблучного соку» зі спеціальності 05.17.18 – мембрани та мембранна технологія.
Сфера наукових інтересів: вивчення впливу факторів вирощування, післязбиральної доробки на якість зерна, свіжої та переробленої плодоовочевої сировини; використання ферментних препаратів при доробці та переробці різних видів рослинницької сировини; сучасні технологій зберігання та переробки зерна та плодоовочевої сировини.
Працює на кафедрі з 2003 р.
С.М. Гунько автор та співавтор понад 100 наукових праць: публікацій у міжнародних виданнях, що належать до науково-метричних баз Scopus та WoS - 14, статей у фахових виданнях – 44, монографій - 4, навчальних посібників – 2, патентів України – 7, авторських свідоцтв – 3, ДСТУ – 4, СОУ – 3, наукових рекомендацій – 3, науково-методичних розробок – 35.