Здобуття ступеневої освіти – запорука успішної кар’єри еколога!

19 October 2021, 11:55

     5 жовтня 2021 року відбулася зустріч студентів ОС «Бакалавр» спеціальності 101 Екологія з магістрами, аспірантами, випускниками та викладачами кафедри екології агросфери та екологічного контролю факультету захисту рослин, біотехнологій та екології. На заході студенти-бакалаври отримали нагоду ознайомитися із переліком спеціалізацій, з умовами навчання в магістратурі та аспірантурі, інформацією щодо умов вступу, задати запитання стосовно особливостей навчання, освітніх можливостей здобуття вищої освіти у НУБіП України.

     Випускники спеціальності 101 Екологія надали студентам практичних порад і рекомендацій з особистісного розвитку і успішного вибору професійного шляху.

     Катерина Ісаєнко, працює заступником директора з екологічних питань ТОВ «Втормаг» розповіла студентам про головні тренди ринку праці де є попит на професіоналів у сфері екології. Звернула увагу на те, що сьогодні екологічний сектор не існує як окрема галузь. Перетворення економіки призводить до того, що у всіх галузях необхідні фахівці, які займаються питаннями екології та екологічного контролю впливу на довкілля господарської діяльності. У всьому світі йде активна боротьба за охорону навколишнього середовища. Ухвалюються нові закони щодо захисту довкілля, встановлюються жорсткі екологічні стандарти, будуються очисні споруди на підприємствах. Згодом поява критичної маси людей, що піклуються про стан природи, зробить екологічний контроль справою суспільства, а не окремих фахівців.

     Аспіранти освітньо-наукової програми 101 «Екологія» Анна Ковпак та Марія Павловська, які наразі проходять міжнародне стажування в Німеччині в онлайн-форматі розповіли студентам про особливості навчання в магістратурі та аспірантурі, поділилися своїми науковими здобутками та звернули увагу студентів, що це півтора корисних роки, протягом яких можна продовжувати формувати коло своїх професійних інтересів, магістратура це такий формат навчання, коли студент має можливість усвідомлено обрати цікавий для нього напрямок і поглиблено займатися ним, паралельно отримуючи хорошу виробничу практику в аспірантурі.

     Арсеній Москалюк – магістр ІІ року навчання і за сумісництвом радіолог в Державній службі надзвичайних ситуацій в своїй промові звернув увагу студентів саме на питання щодо планування професійної кар’єри: визначення шляхів та можливостей працевлаштування та виборі напрямку розвитку фахової кар’єри.

Світлана Паламарчук, Євгеній Бережняк,

доценти кафедри

екології агросфери та екологічного контролю

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook