Горді тим, що вони офіцери: свої перші офіцерські погони отримали біля 300 випускників кафедри військової підготовки

12 October 2021, 10:00
     Свої перші погони офіцерів – молодшого лейтенанта запасу – отримали біля 300 студентів НУБіП та інших вишів, які навчалися на кафедрі військової підготовки.

     Всі вони пройшли повний курс теоретичної підготовки та випробування полігонами під час літніх польових зборів і прийняли присягу на вірність українському народові, говорить завідувач кафедри Анатолій Есаулов. І ось – час отримувати погони…
     Їх традиційно вручають напередодні свята козацтва – Покрови Пресвятої Богородиці. Саме цього дня в країні відзначається День захисників і захисниць України. І розпочинається це свято в університеті теж традиційно: урочистим внесенням державного прапора, виконанням гімну України військовим оркестром і вшануванням героїв, які віддали за свою Батьківщину життя.

     Вельмишановні захисники Вітчизни, воїни, найголовніший обов’язок кожного громадянина – захищати свою державу, звернувся до них ректор університету Станіслав Ніколаєнко. І звання офіцера, яке ви отримали, зобов’язує відповідати йому своїми знаннями, вміннями, патріотизмом. Особливо в наш непростий час, коли ворог на Сході України постійно провокує нас на війну з Росією. Неспокійно і на інших рубежах. Все це закінчиться тільки тоді, коли ми протиставимо цим загрозам потужну армію, міцну економіку і власний патріотизм.

  

  

  

  

  

  

  

     На цей важкий, але потрібний людям і благородний шлях новоспечених молодших лейтенантів благословив отець Юрій, який освятив святковий стрій.

     У цьому строю, до речі, багато дівчат, які демонструють правильність перейменування свята на День захисника і захисниці України, адже число представниць прекрасної статі, які обирають військовий шлях, росте. Одна з них – четвертокурсниця факультету землевпорядкування Ольга Щербак. Свій вибір вона пояснює прикладом батька-військового, учасника бойових дій на Сході України, заступника командира реактивного артилерійського дивізіону.

     Ще одна гарна традиція – урочистий марш офіцерів, які щойно отримали погони. І, звісно, численні вітання батьків, друзів, коханих і фото на згадку про цей день…

Ірина Кушніренко
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook