Навчально-ознайомча практика з технології зберігання та переробки продукції рослинництва для студентів 1 курсу агробіологічного факультету
З 14 липня цього року на протязі 5 днів студенти 1 курсу 4, 5, 6 та 7 груп агробіологічного факультету пройшли навчально-ознайомчу практику з технології зберігання та переробки продукції рослинництва на базі ВП Агрономічна дослідна станція НУБіП України та ННВ лабораторій кафедри. Програма практики була насиченою та спрямованою на формування у майбутніх фахівців практичних навичок аналізу якості продукції рослинництва, її післязбиральної доробки, зберігання та попередньої підготовки до переробки. Практика включала в себе теоретичну та практичну складові. На початку проведення практики завідувач кафедри, професор Подпрятов Григорій Іванович та асистент Яблонська Леся Петрівна провели студентам короткий інструктаж з техніки безпеки, ознайомили їх із матеріально-технічною базою токового господарства ВП Агрономічна дослідна станція НУБіП України та ННВ лабораторій кафедри, а також видами виробничої діяльності, які вони здійснюють. Студенти мали можливість ознайомитися з підготовкою токового господарства до приймання зерна нового врожаю, надходженням зерна з поля на тік, його фактичною якістю, поняттями втрат зерна. На багатьох фактичних прикладах, Григорій Іванович переконливо довів про значення логістики з поводженням із зерном, його доцільності реалізації в конкретний період року в залежності від призначення та фактичної якості. Отримання максимальної фінансової вигоди від реалізації продукції з урахуванням її переробки в місцях виробництва. У виробничих умовах ознайомилися з органолептичною оцінкою якістю зерна, засміченістю, вологістю та іншими показниками якості. Обговорювали вимоги до якості та безпечності продукції в залежності від цільового використання у відповідності до чинних стандартів.








