Студенти агробіологи проходять навчальні практики на дослідних полях кафедри землеробства та гербології в АДС

May 19, 2021

     18 травня студентам 2 курсу 4, 5 та 7 навчальних груп агробіологічного факультету викладачами кафедри землеробства та гербології було проведено навчальну практику з дисциплін землеробство та гербологія у польових умовах стаціонарного досліду кафедри у ВП НУБіП України "Агрономічна дослідна станція".

До виконання робочої програми практик студенти приступили дуже активно і майже у повному складі.
 
    Під керівництвом Олексія Цюка, Антоніни Бабенко та Валентини Рожко студенти вивчили методики та провели оцінку якості виконання заходів обробітку ґрунту (лущення стерні, боронування та ін.).
                                  
 
   
     Сівба сільськогосподарських культур – важливий захід технології, оцінку якості її виконання було здійснено у посівах кукурудзи та сої.
   
     Після тривалого дистанційного навчання з вивчення лише теоретичних положень студенти з великим задоволенням приймали активну участь у вимірах та визначеннях показників, оцінювали стан посівів, знайомились із дослідними сівозмінами кафедри землеробства та гербології.
     
Викладачі Антоніна Бабенко та Неля Шпирка опрацювали основні питання навчальної практики з гербології. Студенти визначали актуальну забур’яненість у посівах культур, вивчали окремі біологічні групи та види бур’янів.
   
     За результатами виконаної роботи буде оформлено звіти з навчальної практики із дисциплін. Більшість студентів раділи такій добрій нагоді, яка випала в цей чудовий весняний день. Оскільки теорія без практики часто не дає належного результату, такі заняття є вкрай потрібними. Всі були дуже задоволені і навіть скористались нагодою зробити гарні фото для свого особистого студентського архіву.
 
 
 
Валентина Рожко, доцент кафедри землеробства та гербології

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook