Вітаємо з Великою Перемогою!!!

May 8, 2021

Шановні ветерани, співробітники, студентство
і випускники університету!
 

Червоні дати календаря – 8 і 9 травня, присвячені нетлінній пам’яті тих понад 80 мільйонів людей, чиє життя було обірвано кривавим насиллям світового масштабу, людям усіх рас і націй, чоловікам і жінкам, воїнам і мирному населенню, малим дітям і старикам. Ми згадуємо усіх загиблих і усіх тих, хто вижив та пройшов через усі кола пекла Другої світової війни. Тим, хто загинув на її фронтах, в окопах і тим, хто поліг під час бомбардувань, побував у полоні, концтаборах, чи зник безвісти у вихорі воєнного лихоліття.
 
Ми добре пам’ятаємо, якою страшною трагедією для українців була Друга світова війна. Ми пам’ятаємо, що агресора зупинили спільними зусиллями всіх народів колишнього СРСР та в цілому об’єднаних націй. Україна винесла добрий урок про те, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає! Це розуміння робить нас сильнішими. В цьому запорука неминучості нашої перемоги і сьогодні. 
 

 

     Героїчний подвиг наших рідних завжди надихатиме українців на захист країни. Таким прикладом мужності є наші колеги, яких майже не залишилося. Нині поряд з нами — колишній фронтовик Василь Клюй, тисячі тих, хто загинув, захищаючи нашу землю. Згадаємо сьогодні і понад дві тисячі наших викладачів і студентів, які були нагороджені під час війни, а кілька сотень осіб загинули. Сім чоловік стали героями СРСР, двоє стали повними кавалерами Ордена Слави. А світлий образ студента факультету агрохімії і грунтознавства, захисника Києва Миколи Скиби назавжди увіковічений в монументі на території університету.

З перших днів військової агресії Російської Федерації в Криму і на Сході України викладачі, студенти і працівники університету мужньо боронять кордони України. Майже 100 представників колективу протягом семи років безпосередньо перебували в зоні бойових дій в Луганській та Донецькій областях. Значна частина продовжує забезпечувати безпеку і дотепер. На жаль, не всі повертаються з фронту живими. За роки війни ми втратили багатьох наших героїв – викладачів, студентів і випускників: Ільгара Багірова, Анатолія Бєлобусова, Олександра Грицая, Дмитра Куриленка, Олександра Філя, Петра Шемчука, Андрія Моругого, Олександра Марчука, Івана Ступака.

 

Ми завжди шануватимемо наших героїв, які віддали життя за рідну землю. Ми впевнені, що незважаючи на тривожні події, які відбуваються сьогодні у нашій країні нам та нашим рідним ніколи не доведеться бути учасниками масштабної війни, а найближчим часом в Україні все ж таки настане мир та спокій.

Сьогодні всі ми схиляємо голови перед героями, які здолали фашизм, врятували свою Батьківщину і весь світ. Їхній величний подвиг назавжди залишиться джерелом патріотизму, вірного служіння своєму народу. Вічна слава захисникам Вітчизни! 

Вітаючи співробітників, студентів, усіх громадян України з Днем пам’яті та примирення і Днем Перемоги, щиро побажаємо всім миру, найшвидшого подолання пандемії та міцного здоров'я, щастя і  добра, твердої волі і віри в Перемогу! 

Світла пам'ять переможцям! Честь і слава героям!

Слава Україні! 

      З повагою,

     ректор                                    Станіслав Ніколаєнко 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook