Підвищення кваліфікації зі спеціальності "Агрономія"(дисципліна "Насінництво з основами селекції")

May 14, 2020
     14 травня 2020 року науково-педагогічні працівники кафедри генетики, селекції і насінництва ім. проф. М.О. Зеленського у складі доцентів кафедри Жемойди Віталія Леонідовича, Башкірової Наталії Вікторівни та в.о. завідувача кафедри Макарчука Олександра Сергійовича провели онлайн лекцію з підвищення кваліфікації для викладачів коледжів аграрного спрямування.
 
     Віталій Жемойда розпочав лекцію із короткої історії становлення кафедри та її сьогодення, поступово підвівши до проблематики теоретичної та практичної підготовки молодших спеціалістів, їх майбутнього професійного становлення. Було обговорено програми підготовки, проходження різного виду практик, подальшого навчання та працевлаштування випускників спеціалізації "Селекція і генетика с.-г.культур".
     Наталія Башкірова закцентувала увагу на підгрунті усієї селекційної роботи - генетиці. Звернула увагу на необхідності подання студентам сучасних методів генетичних досліджень.
     У відповідь на запитання про рекомендовану навчально-методичну літературу, педагогічним працівникам коледжів була запропонована низка різноманітних навчальних посібників, підручників, каталогів та методичних рекомендацій для вдосконалення та покращення викладання дисципліни "Насінництво з основами селекції" для студентів агротехнічних коледжів.
     Підводячи підсумок Олександр Макарчук наголосив на необхідності подальшої тісної співпраці педагогічного персоналу коледжів та університетів для забеспечення найвищої якості освітнього процесу.
Юлія Дмитренко,
асистент кафедри генетики, селекції і
насінництва ім. проф.М.О.Зеленського
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook