Карантин – не завада для отримання знань

April 6, 2020

Дистанційна форма освіти за допомогою комунікаційних технологій формує свідомих, суспільно активних фахівців, конкурентоспроможних на європейському і світових ринках праці. В сучасних умовах карантину дистанційне навчання дає змогу для  збереження здоровя студентів та викладацького складу учбового закладу, не піддаючи його можливим ризикам, а також забезпечення безперервного учбового процесу.

Студенти ННІ лісового і садово-паркового господарства при вивченні дисципліни «Правова культура особистості» активно долучились до дистанційного навчання з використанням сучасних технологій і урахуванням їхніх оптимальних комунікаційних можливостей. Для забезпечення успішного навчання студенти своєчасно забезпечуються викладачем лекційним матеріалом та завданнями для практичних робіт,  надіслані студентами  виконані роботи своєчасно перевіряються і оцінюються, ведеться постійний облік відвідування студентами занять. Електронні матеріали лекційних  та практичних занять розсилаються викладачем на електронну пошту, також застосовується Viber, студентам постійно надаються консультації та необхідна допомога під час опрацювання матеріалів згідно учбових програм.

 

 

Викладачем підтримується постійний зв'язок із студентами, старостами академічних груп  та навчально - педагогічним колективом учбового закладу, своєчасно надається інформація про стан проведення навчальних занять в дистанційному режимі для студентів денної форми навчання.

Слід підкреслити, що проведення учбових занять під час дистанційного навчання не тільки не зменшує ролі викладача, а навіть підвищує цю роль, в умовах самостійного дистанційного опрацювання завдань студенти повинні своєчасно і в повному обсязі бути забезпечені учбовим матеріалом згідно програм з урахуванням сучасних технологій, що надає змогу студентам виконати цю роботу якісно і своєчасно.

В умовах дистанційного навчання значно підвищується і рівень відповідальності та самоконтролю серед студентів, студенти активно працюють над поданими матеріалом, про опрацювання матеріалу повідомляють всіма можливими зв’язками: E-mail,Viber, моб.телефоном, прикладають всі зусилля для успішного засвоєння програмного матеріалу, а також виявляють постійну зацікавленість у продовженні навчання і одержанні якісної освіти.

 Також необхідно зазначити, що в цих умовах значно зросла і ефективність організаційної роботи старост академічних студентських груп. Вони приділяють велику увагу налагодженню та зміцненню зв’язків зі студентами, допомагають в спілкуванні та вирішенні необхідних організаційних питань.

Таким чином, комунікативний взаємозв'язок між НПП учбового закладу, викладачем, студентами та  старостами академічних студентських груп значно зміцнився і успішно працює на ефективний результат. Студенти, під час спілкування з ними, активно підтримують своєчасність і ефективність прийнятих заходів учбовим закладом про перехід на дистанційне навчання в умовах карантину для забезпечення безперервного учбового процесу і гарантованого отримання якісної освіти.

Будьмо здорові!

Олена Попова

старша викладачка кафедри теорії

та історії держави і права, к.ю.н

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook