Стажування викладача кафедри економіки праці та соціального розвитку Нагорного Віталія Володимировича в Варшавському університеті наук про життя (SGGW) у рамках програми UNESCO

December 8, 2019

  В рамках реалізації проекту Польського національного комітету у справах ЮНЕСКО доцент кафедри економіки праці та соціального розвитку, к.е.н. Нагорний Віталій Володимирович проходив наукове стажування тривалістю 1 місяць (01.11.-30.11.2019) у Варшавському університеті наук про життя (Warsaw University of Life Sciences – SGGW, Польща).

  Стажування проходило на факультеті економічних наук під керівництвом доктора кафедри Економіки освіти, зв'язку та консультування Єви Ставіцкої та координатора програми ЮНЕСКО, професора Агати Малак-Равліковської.

   Програма стажування включала в себе проведення наукових досліджень запровадження соціальної відповідальності в аграрних формуваннях Європи (на прикладі Польщі). Умови впровадження та механізми використання соціальної відповідальності в аграрному секторі, аналіз та оцінку їх ефективносі, особливості і тенденції розвитку корпоративної соціальної відповідальності, а також можливості використання польського досвіду впровадження соціальної відповідальності в аграрному секторі України.
   Також програма передбчала вивчення науково-педагогічного та освітнього досвіду польських колег, активна співпраця з викладачами економічного факультету. Під час наших зустрічей проводились консультації, обговорення та обмін матеріалами. 

 

Також програма включала ознайомлення з особливостями організації науково-педагогічної та освітньої діяльності в Варшавському університету. Цікавими та корисними стали відвідування занять та аналіз навчальних програм з таких дисциплін як «Корпоративна соціальна відповідальність», «Психологія праці», «Психологія бізнесу», "Ринок праці", "Випускник на ринку праці", "Економіка на ринку праці", "Трудові відносини". Також  була можливість працювати в Головній науковій бібліотеці Варшавського університету наук про життя, де  детально ознайомився з інформаційним забезпеченням та доступними послугами для студентів і викладачів університету.

 

   Віталій Нагорний приймав активну участь у конференціях: «День компетенції» (Варшавський університет наук про життя (SGGW), 6 листопада 2019 р.), «IV ФОРУМ НАУКА ТА ІННОВАЦІЇ» (Центр дорадництва сільського господарства, 13-14 листопада 2019 р., Варшава, Sangate Hotel Airport), V Міжнародній науковій конференції «Тренди регіонального розвитку у країнах Європейського союзу» (відеоконференція Варшава (Польща) – Женева (Латвія), Варшавський університет наук про життя (SGGW), 15 листопада 2019 р.) та на семінарі «Метамережевий підхід до функціонування організації ІТ-сектору через призму управління бізнес-процесами» (4 листопада 2019 р., Варшавський палац культури і науки).

 

    Стажування у Варшавському університеті наук про життя було надзвичайно інформативним та корисним для майбутньої науково-дослідної та науково-педагогічної діяльності

   Отриманий досвід є важливим і цікавим не тільки в професійній сфері. Завдяки організаторам програми, Віталій Володимирович мав  можливості відкрити для себе природну та культурну красу Варшави, краще зрозуміти стиль життя, польські традиції і світосприйняття.

 

 

    Координатор програми Агата Малак-Равліковська та науковий консультант Єва Ставіцка дали високу оцінку проведеній науковій роботі Віталія Нагорного в рамках програми стажування, висловили зацікавленість у зміцненні співпраці з НУБіП України.

Олександр Балан
доцент кафдери економіки праці та соціального розвитку

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook