Співробітники факультету інформаційних технологій продовжують профорієнтаційну діяльність школами Київщини

March 25, 2019

Вибір професії є важливим кроком у житті кожної людини, адже потрібно розібратися у величезній різноманітності сучасних професій, зрозуміти їх зміст і реально оцінити свої можливості, здібності, інтереси. Правильний вибір професії зумовлює моральне задоволення, позитивну самооцінку, високу продуктивність праці.

22 березня 2019 р. доцент кафедри інформаційних систем Садко Михайло Григорович та асистент кафедри економічної кібернетики Костенко Інна Сергіївна за сприяння випускників НУБіП України начальника управління агропромислового розвитку Яготинської районної державної адміністрації Малюги Василя Івановича та директора ФГ «ТРИТІКУМ-ЯГОТИН» Малюги Віктора Івановича відвідали всі загальноосвітні навчальні заклади м.Яготин, щоб розповісти учням про професії, які вони можуть здобути навчаючить в НУБіП України та, зокрема, на факультеті інформаційних технологій.

  

Під час проведення профорієнтаційної роботи викладачами була надана детальна інформація про навчання в НУБІП України, його структуру, зручне розташування навчальних корпусів та кампусу, чудові можливості, які може використати кожний учень ще до вступу в заклад вищої освіти та переваги, які може отримати під час навчання та після його завершення.

Було охарактеризовано також особливості навчання на факультеті інформаційних технологій. Викладачі надали детальну інформацію про кожну спеціальність, за якою можна здобути базову вищу освіту після завершення школи: 121 «Інженерія програмного забезпечення», 122 «Комп'ютерні науки», 123 «Комп'ютерна інженерія», 125 «Кібербезпека», 051 «Економіка (Економічна кібернетика)», 051 «Економіка (Цифрова економіка)».

Особливу увагу було приділено новим спеціальностям, за яким буде здійснюватися набір в 2019 р., зокрема і освітній програмі «Цифрова економіка» (https://nubip.edu.ua/node/55507), яка сьогодні є досить актуальною в умовах цифрової трасформації суспільства. Цифровізація економіки є світовим трендом, в Україні є пріоритетною в бізнесі і максимально підтримується державою, а тому випускники з такою спеціальністю завжди будуть затребувані на ринку праці, у тому числі і за кордоном, та зможуть працювати в багатьох сферах народного господарства, в урядових та комерційних структурах.

Не оминули звичайно увагою викладачі й освітню програму «Економічна кібернетика» (https://nubip.edu.ua/node/30552), адже доцент кафедри інформаційних систем Садко Михайло Григорович та асистент кафедри економічної кібернетики Костенко Інна Сергіївна є випускниками зазначеної освітньої програми, проте, яка на їх час ще була окремою спеціальністю. На власному прикладі та на прикладі багатьох інших випускиків вони розповіли про універсальність та затребуваність здобутого фаху, і дійсно посади, серед яких бізнес-аналітик, фінансовий аналітик, ризик-менеджер, та компанії, в яких працюють випускники спеціальності, на цей час вже освітньої програми, говорять самі за себе: міжнародна організація під патронатом ООН «FAO», український філіал міжнародної аудиторської компанії «PricewaterhouseCoopers», український філіал американської транснаціональної компанії «Procter & Gamble», український філіал французької компанії «Danone», ЗАТ «Ельфа», ПрАТ «Якобз Дау Егбертс Україна», український філіал міжнародної компанії «Beiersdorf», український телеканал «ICTV» тощо. Це лише невелика частина здобутків наших випускнів.

До школярів також звернулися і начальник управління агропромислового розвитку Яготинської районної державної адміністрації Малюга Василь Іванович та директор ФГ «ТРИТІКУМ-ЯГОТИН» Малюга Віктор Іванович на правах випускників НУБіП України.

Серед переваг навчання на факультеті викладачі виділили і кваліфікований склад НПП, сучасне інформаційне забезпечення, співпрацю факультету з міжнародними та вітчизняними компаніями, можливості отримання професійної сертифікації за різними лінійками продукців, проходження навчальної та виробничої практики закордоном, отримання подвійного диплому, насичене життя факультету і його поточні здобутки, та звичайно ж індивідуальний підхід до кожного студента на факультеті.

Акцентували увагу майбутніх абітурієнтів викладачі й на перспективах та можливостях від професій, які вони можуть здобути, навчаючись на факультеті інформайних технологій. Також випускники довідалися про предметні олімпіади для вступників, які проводяться в НУБіП України, що дозволяють отримати 20 додаткових балів при вступі, як виявлось, частина з учнів вже попередньо було зацікавлені у вступі до НУБіП України, а тому вже готуються до участі в них.  Учням було надано друковані матеріали про університет, факультет та кожну спеціальність.

Усіх бажаючих запросили на
День відкритих дверей в НУБіП України 28 березня 2019 р.

Звичайно варто зазначити і про кожний навчальний заклад освіти окремо. В Яготинському НВК «Спеціалізована школа - загальноосвітня школа І – ІІІ ст.№3» Михайло Григорович та Інна Сергіївна мали змогу в дружньому колі поспілкуватися з директором Комаренко Світланою Олексіївною та заступником директора з виховної роботи Складою Іриною Василівною, яка є випускницею НУБіП України. Варто зазначити, що школа неодноразово приймала активну участь у Днях відкритих дверей в Університет та учні школи є постійними активними відвідувачами факультету інформаційних технологій під час їх проведення. Потім викладачі поспілкувалися з учнями 11 класів.

 

  

В Яготинському НВК «Спеціалізована школа - загальноосвітня школа І – ІІІ ст.№2» гостинно зустрів та поспілкувався з НПП директор школи Чорноштан Валерій Іванович. Як виявилося, раз на півріччя в даній школі проводяться Дні професій, де збираються всі школярі 11 класів Яготинщини. Валерій Іванович на правах господаря запросив Університет до участі в наступних заходах такого характеру. Учні ж зацікавленістю прослухали інформацію про вуз та мали величну кількість питать щодо вступу, умов навчання та проживання в гуртожитку, а тому маємо надію побачити їх на Дні відкритих дверей 28 березня.

  

В Яготинському НВК «Спеціалізована школа - загальноосвітня школа І – ІІІ ст.№1» НПП мали змогу поспілкуватися з директором Бойко Людмилою Михайлівною та заступником директора з навчально-виховної роботи Огієнко Л.М. Варто зазначати, що одна із студенток факультету інформаційних технологій є випускницею даної школи – Штика Антоніна, яка стала гордістю і школи, і факультету, її прекрасний спів неодноразово мали нагоду почути всі в стінах Університету. Тоня є також постійним учасником багатьох мистецьких заходів та конкурсів на рівні міста Київ та України в цілому. Інна Сергіївна висловила подяку керівництву школи за чудове виховання студентки, яка є здобуттям для обох навчальних закладів. Також викладачі поспілкувалися із учнями 11 класу, частина з яких, як виявилося, вже планує вступати на факультет інформаційних технологій НУБіП України.

  

Висловлюємо подяку за сприяння та участь в зустрічі зі школярами випускникам НУБіП України директору ФГ «ТРИТІКУМ-ЯГОТИН» Малюзі Віктору Івановичу та начальнику управління агропромислового розвитку Яготинської районної державної адміністрації Малюзі Василю Івановичу, а також директорам Яготинський НВК «Спеціалізована школа - загальноосвітня школа І – ІІІ ст.№3» Комаренко Світлані Олексіївні, Яготинський НВК «Спеціалізована школа - загальноосвітня школа І – ІІІ ст.№2» Чорноштану Валерію Івановичу, Яготинський НВК «Спеціалізована школа - загальноосвітня школа І – ІІІ ст.№1» Бойко Людмилі Михайлівні за надану можливість зустрічі зі школярами!

Щиро зичимо Вам Великих здобутків і талановитих учнів!

Інна Костенко,
асистент кафедри економічної кібернетики

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook