Відкрите лекційне заняття з дисципліни «Аграрна політика»

March 21, 2019
НУБіП України

 20.03. 2019 р. на 3 парі в аудиторії 66 корпусу №4 доцентом кафедри глобальної економіки Михальчишиною Ларисою Гаврилівною було проведене відкрите лекційне заняття з дисципліни «Аграрна політика» для студентів ОС «Магістр» агробіологічного факультету на тему: «Земельна реформа в Україна та її наслідки». Тема лекції відповідає програмі навчальної дисципліни, зміст повністю розкриває тему та основні питання лекції.

 Тема лекції є надзвичайно актуальною, адже завершальним етапом земельної реформи в аграрній сфері має стати запровадження повноцінного ринку земель сільськогосподарського призначення та іпотеки землі, що означатиме повну імплементацію правил ринкової економіки у земельні відносини країни.
 На лекції були розглянуті етапи здійснення земельної реформи в Україні, організаційно-економічні засади та напрями забезпечення ефективного землекористування, зарубіжний досвід функціонування ринку землі та його розвиток в Україні, соціально-економічні очікування від земельної реформи в Україні.


 

 Виклад лекційного матеріалу супроводжувався презентацією з використанням актуального цифрового матеріалу щодо структури земельного фонду України за формами власності і категоріями господарств, розміру та форми орендної плати за земельні паї, термінів укладання орендних договорів, частки орендної плати за земельні паї у структурі витрат агроформувань України. Матеріал подавався логічно і доступно, студенти активно приймали участь у обговоренні окремих дискусійних питань.

 На занятті були присутні викладачі кафедри, які позитивно оцінили проведену відкриту лекцію.

 

Гераймович В.Л., доцент кафедри глобальної економіки

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook