До формування професійної культури через формування культури загалом

March 3, 2019

З Національним музеєм медицини України можна ознайомитися і на його сторінці у Facebook, але ніщо не зрівняється із реальним знайомством, яке можна замовити тут. Цим і скористалися студенти 1 курсу юридичного факультету Національного університету біоресурсів і природокористування України, які 27 лютого 2019 року відвідали цей заклад.

 

Національний музей медицини України є одним з найбільших медичних музеїв не тільки в Україні, але і у Європі. Тут представлено розвиток медицини в Україні з стародавніх часів до наших днів. В основу організації музею була покладена новітня концепція музеєзнавства, яка дозволила використати науково-методичні і документальні матеріали та експонати у комплексі з архітектурними, художньо-технічними і аудіовізуальними засобами.

Окрім стендової експозиції, в музеї створені оригінальні інтер'єри, з портретними фігурами відомих вчених і лікарів, та діорами, присвячені найбільш визначним подіям в українській медицині. В експозиції музею широко представлені і твори українського образотворчого мистецтва, що пов'язане з медичною тематикою.

 

Робота по створенню цього музею була у 1983 р. відзначена Державною премією України у галузі науки і техніки, а 15 лютого 1999 р. Президент України своїм указом надав йому статус Національного.

 

 

Олена Чомахашвілі,

доцент кафедри теорії та

історії держави і права

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook