Співробітники REEFMC та кафедри лісівництва ННІ лісового і садово-паркового господарства НУБіП України презентували Кишеньковий довідник лісового пожежного зони відчуження для пожежників та провели семінар із його використання

December 19, 2018
м. Чорнобиль

Сергій Зібцев, Олександр Сошенський та Василь Гуменюк, співробітники Регіонального Східноєвропейського центру моніторингу пожеж та кафедри лісівництва ННІ лісового і садово-паркового господарства Національного університету біоресурсів і природокористування України презентували "Кишеньковий довідник лісового пожежного зони відчуження" (1-ше видання), який було ррозроблено і опубліковано за підтримки Лісової Служби США у рамках двосторонньої угоди між Лісовою службою США та Національним університетом біоресурсів і природокористування України, щодо реалізації Програми реагування на лісові пожежі та надзвичайні ситуації у зоні відчуження. Так, під час зустрічі було передано 100 екземплярів довідника до ДСП "Північна Пуща", 30 екземплярів до підрозділу ДСНС України у м. Чорнобиль 11-ДПРЗ, 2 екземпляри до ДСП "Екоцентр", 2 екземпляри до Державного агентства України з управління зоною відчуження, 2 - до ДП "ЦОТІЗ" та 20 - до Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника. Також планується передати по одному екземпляру у відомства, які брали участь у попередніх засіданнях, в межах проекту (Національний університет цивільного захисту, Головне управління ДСНС України у Київській області, МВС, РНБО,Львівський державний університет безпеки життєдіяльності, Збройні сили України і інші).

Кишеньковий довідник призначений для пожежників лісових пожежних станцій та лісництв ДСП «Північна Пуща», особового складу та керівників підрозділів ДСНС України, учасників штабу та керівників гасіння, які беруть участь у ліквідації лісових пожеж у Чорнобильській зоні відчуження. Може бути корисним для керівників гасіння лісових пожеж, керівників пожежних дільниць, працівників ДСНС України, працівників лісового господарства, волонтерів та інших працівників і керівників, які залучаються до ліквідації лісових пожеж.

Програма семінару-тренінгу присвяченого передачі «Кишенькового довідника лісового пожежника зони відчуження»

1. Сергій Зібцев, керівник Регіонального Східноєвропейського центру моніторингу пожеж, НУБіП України
«Результати першої фази проекту Лісової Служби США та співпраця з Регіональним Східноєвропейським центром моніторингу пожеж»
2. Олександр Сошенський, Регіональний Східноєвропейський центр моніторингу пожеж, НУБіП України
«Презентація кишенькового довідника лісового пожежника зони відчуження»
3. Василь Гуменюк, Регіональний Східноєвропейський центр моніторингу пожеж, НУБіП України
«Готовність пожежного – основа своєчасного реагування, безпечного та ефективного гасіння пожежі»

Посилання на довідник - sites/default/files/u184/irpg_ukr_bez_rozp_tekstu.pdf

 

Олександр Сошенський, співробітник Регіонального
Східноєвропейського центру моніторингу пожеж,
старший викладач кафедри лісівництва НУБіП України


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook